Arama yapın

Aylardır Beklediğiniz Rota: Doğu Ekspresi

Aylardır Beklediğiniz Rota: Doğu Ekspresi
Ömer Keskinsoy
Doğu ekspresi birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Vagonların hangi özelliklerde olduğu, bilet fiyatları ve hangi durakların olduğu araştırılmaktadır. Doğu ekspresine oto kiralama ile araç kiralayarak ulaşım sağlamak mümkündür.
İçerik Başlıkları
    • Doğu Ekspresi Vagon Çeşitleri
    • Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları 2023
    • Doğu Ekspresi Seferleri Ne Zaman Başlıyor?
    • Doğu Ekspresi Güzergahı
    • Doğu Ekspresi Turu Kaç Gün Sürüyor?
    • Doğu Ekspresi Mola Veriyor mu?

Doğu ekspresi birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Vagonların hangi özelliklerde olduğu, bilet fiyatları ve hangi durakların olduğu araştırılmaktadır. Doğu ekspresine oto kiralama ile araç kiralayarak ulaşım sağlamak mümkündür. Ankara - Kars arasında ilerleyen Doğu Ekspresi tüm duraklarda durmaktadır ve bu sürelerde yolculara belirli zamanlar verilmektedir.

doğu ekspresi bilet fiyatları

Doğu Ekspresi Vagon Çeşitleri

Doğu Ekspresi yapmak isteyen kişiler bilet satın alırken vagon seçebilmektedirler. Doğu Ekspresi vagon çeşitleri şu şekildedir:

Pulman Vagonlar: Pulman vagonlarda yatak yerine koltuklar bulunmaktadır. Koltuklar da yatak gibi oldukça konforludur. Pulman vagonların ortak lavaboları vardır ve bu alanlarda prizler de bulunmaktadır. Pulman vagonların fiyatları oldukça uygundur.

Örtülü Kuşetli Vagonlar: Örtülü kuşetli vagonlarda da koltuklar bulunmaktadır fakat bu koltuklar yatılacağı zaman yatak haline gelebilmektedir. Yataklar kişilerin kendileri tarafından hazırlanmaktadır. Herhangi bir durum karşısında görevlilerden yardım talep etmek mümkündür.

Yataklı Vagonlar: Yataklı vagonlarda her koltuk iki kişiliktir ve kolay bir şekilde yatağa dönüştürülmektedir. Bu vagonlarda özel olarak lavabolar bulunmaktadır ve aynı zamanda oda içerisinde mini buzdolabı vardır. Vagon içerisinde priz vardır ve oda ısısı istenildiği gibi ayarlanabilmektedir. Yataklı vagonlar Anahat Doğu Ekspresi'nde bulunmayıp yalnızca Turistik Doğu Ekspresi trenlerinde mevcuttur.

Yemekli Vagonlar: Yemekli vagonlarda yataklı vagondan ayrı olarak masalar bulunur. Restorandaki yemekler ve içecekler yolcular için hazırlanmaktadır. Restoranların saatleri yoktur. Yolcular istedikleri zaman yemek yeme ve içecek içme imkanına sahiptir.

Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları 2023

Doğu ekspresini kullanmak isteyen kişiler güzergahlara araba kiralama firmalarından araba kiralayarak ulaşım sağlayabilir. Peki, Doğu Ekspresinin güncel fiyatları nasıldır? Doğu ekspresinin Ankara-Kars için 2 kişilik yataklı vagon toplam bilet fiyatı düşük dönemde 6.000 TL, normal dönemde 8.000 TL, yüksek dönemde ise 12.500 TL olarak belirlenmiştir. Pulman vagon ve örtülü kuşetli vagon için bilet fiyatları ise 400 TL olarak belirlenmiştir. Engelli ve çocuk yolcular için birtakım indirimler bulunmaktadır. Tüm fiyatlara ve indirim oranlarına internetten detaylı bir şekilde ulaşmak mümkündür.

Doğu Ekspresi'nin düşük, normal ve yüksek dönemlerinin ne zamanlar olduğunu öğrenmek için "TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ ÇALIŞMA PROGRAMI" tablosuna göz atabilirsiniz.

Doğu Ekspresi Seferleri Ne Zaman Başlıyor?

Turizmcilerin son zamanlarda en çok sordukları soru, Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? sorusu olmaktadır. Doğu Ekspresi seferleri 11 Aralık 2023 tarihinde 2023/2024 sezonu seferlerine başlayacaktır.

Doğu Ekspresi Güzergahı

Doğu ekspresi, Ankara-Kars istikametinde hareket etmektedir. Ankara'dan kalkan Doğu ekspresinin durakları sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve son olarak Kars olarak belirlenmiştir. Dönüş güzergâhı sıralamanın tam tersi şekildedir.

doğu ekspresi vagon çeşitleri

Doğu Ekspresi Turu Kaç Gün Sürüyor?

Doğu Ekspresi turu kaç gün sürmektedir? Ankara’dan başlayıp Kars’ta son bulan Doğu Ekspresi turu 1 gün sürmektedir. Ortalama 26-28 saatlik bir yolculuk sonucu Ankara Kars arası ulaşım sağlanmaktadır.

Doğu Ekspresi Mola Veriyor mu?

Doğu Ekspresi seferlerinde yolcuların trenden inerek gezebilmelerini sağlamak amacıyla iki kere mola verilmektedir. Bu molalar birkaç saat sürmektedir.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.