Arama yapın

Ayhancan Güven Kimdir?

Ayhancan Güven Kimdir?
Ömer Keskinsoy
Son yıllarda motor sporlarında parlayan değerlerimizden olan Ayhancan Güven ile alakalı merak ettiklerinizi Miniyol olarak sizler için hazırladık!
İçerik Başlıkları
    • Ayhancan Güven’in Çocukluğu
    • Ayhancan Güven’in Kariyeri
    • Ayhancan Güven’in Porsche Supercup Kariyeri

Ayhancan Güven, Türk motor sporları dünyasının yetenekli genç sürücülerindendir. 2 Ocak 1998'de İstanbul'da doğan Ayhancan, küçük yaşlardan itibaren hız ve adrenalinle dolu dünyaya ilgi duymuştur. Motor sporlarına olan tutkusu onu karting dünyasına çekmiş ve hızla başarılar elde etmiştir. Kariyeri boyunca pek çok ulusal ve uluslararası yarışta adından söz ettiren Ayhancan Güven, özellikle Porsche Carrera Cup gibi prestijli organizasyonlarda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmiştir. Genç yaşına rağmen yetenekleri ve azmi sayesinde Türk sporseverlerin gururu haline gelen Ayhancan Güven kimdir? Kariyerine nasıl başlamıştır? Şu an ne yapıyor?

Ayhancan Güven’in Çocukluğu

Ayhancan Güven’in Çocukluğu

Pek çok başarılı yarışçı gibi Ayhancan Güven'in de motor sporları dünyasına ilgisi küçük yaşlarda başladı. Babası da bir yarış pilotu Ayhancan, çocukluğunda sık sık araba yarışı oyunları oynuyor ve babasının hediye ettiği karting arabasını sürüyordu. İlk yarışına katıldığında ise henüz 6 yaşındaydı. Katıldığı ilk turnuva ise 2004 senesinde henüz 6 yaşındayken İstanbul Go Kart Şampiyonası oldu. Başarılarında araba yarışı simülasyonu oyunlarının da yeri oldukça büyüktü. 15 yaşında Gran Turismo oyununda milyonlarca oyuncu arasından dünya ikincisi oldu. Daha sonra Volkicar’da birçok zafer ve 18 yaşındayken Şampiyonlar Şampiyonası’nı kazandı.

Ayhancan Güven’in Kariyeri

Ayhancan Güven, yarış kariyeri boyunca gösterdiği üstün performans ve kararlılıkla Türk motor sporları dünyasında adından söz ettiren bir isimdir. Özellikle Porsche Carrera Cup Fransa'da elde ettiği başarılarla dikkat çekti. 2018 sezonunda bu prestijli organizasyonu şampiyon olarak tamamlayarak gösterdiği üstün yetenekleriyle kendini kanıtladı. Bir sonraki yıl olan 2019'da da aynı başarıyı tekrarlayarak Porsche Carrera Cup Fransa'nın şampiyonu unvanını bir kez daha elde etti.

Kariyeri boyunca sadece Fransa'da değil, uluslararası arenada da başarılı sonuçlar elde etmeyi başardı. 2018'de Türkiye'yi temsil ederek Salih Yoluç ile birlikte FIA GT Nations Cup'ı kazanarak ülkemize büyük gurur yaşattı.

Ayhancan Güven’in Kariyeri

Ayrıca, 2019'da Silverstone Pisti'nde gerçekleşen Porsche Süper Kupası'nın dördüncü yarışını pol pozisyonundan başlayıp kazanarak göz doldurdu. Porsche'nin genç yetenekleri arasına seçilerek Junior 2020 Porsche Motorsport programına dahil edildi ve 2020 sezonunu 113 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Başarılı kariyerine 2021 sezonunda da hız kesmeden devam etti ve Porsche Supercup'ta BWT Lechner Racing ile anlaşarak mücadele etti. 2022'de ise ADAC GT Masters'ta Team Joos Sportwagentechnik takımıyla yarıştı ve ikinci sırayı elde etti. Ayhancan Güven'in yarış kariyeri, kazandığı birbirinden prestijli başarılarla dolu olup, gelecekte de motor sporları dünyasında kendinden sıkça bahsettireceği şüphesizdir.

Ayhancan Güven’in Porsche Supercup Kariyeri

YILPUANSIRALAMA
20191242.
20201133.
20211103.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.