Arama yapın

Avrupa’nın Gizli Hazinesi San Marino

Avrupa’nın Gizli Hazinesi San Marino
Sinan Daşpınar
Avrupa’da bulunan en küçük üçünü ülke olma özelliğine sahip San Marino 61,2 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahiptir. Ülkenin tek sınır komşusu İtalya’dır. Oldukça küçük bir ülke olmasına rağmen özellikle turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.
İçerik Başlıkları
    • San Marino Nerede? Nasıl Gidilir?
    • San Marino İçin Vize Gerekli Mi?
    • Üç Kuleyi Ziyaret Edin
      • 1: Guaita Kulesi
      • 2: Cesta Kulesi
      • 3: Montale Kalesi
    • Cadıların Yolu’nu Yürüyün
Avrupa’da bulunan en küçük üçünü ülke olma özelliğine sahip San Marino 61,2 kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahiptir. Ülkenin tek sınır komşusu İtalya’dır. Oldukça küçük bir ülke olmasına rağmen özellikle turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Demokrasi ile yönetilen ülke geçimini bankacılık ve turizm gelirleri ile sağlamaktadır. Gezip görülebilecek yerlerin fazla olması ve doğal güzelliklerle bezeli bir ülke olması Avrupa’nın gizli hazinesi olarak nitelendirilmesine neden olmaktadır. 
 

San Marino Nerede? Nasıl Gidilir?

San Marino

San Marino İtalyan toprakları içerisinde bulunan Emilia-Romagna ve Marche bölgeleri arasında yer almaktadır. Küçük bir ülke olmasına rağmen gezip görülebilecek yerlerin sayısı fazladır. Bu durum her yıl binlerce turisti ağırlamasına sebebiyet vermektedir. San Marino’ya gitmek için İtalyan topraklarından geçilmesi gereklidir.  
 

San Marino İçin Vize Gerekli Mi?

Ülkeye giriş yapılabilmesi için öncelikle İtalya topraklarından geçmek gereklidir. Bu sebeple pasaport kontrolleri san Marino’da değil İtalya’da yapılmaktadır. San Marino’da havalimanı bulunmadığından İtalya topraklarından geçilmesi gerekmektedir. San Marino’ya giriş yapılabilmesi için vize istenmemesine karşın havalimanı eksikliği sebebiyle Schengen vizesi alınması gereklidir. 
San Marino Gezilecek Yerler: -UNESCO Dünya Mirasını İzlemeye Teleferikle Çıkın
Teleferik ile gezinti özellikle turistler tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. Teleferik ile keyifli bir tur için 4,5 Euro ödeme yapılması gereklidir. 
 

Üç Kuleyi Ziyaret Edin

San Marino’da bulunan üç kule bir grup kulesidir. Başkentte yer alan bu kuleler oldukça gösterişli bir mimari yapıya sahiptir. Kulelerin bulunduğu başkent Monte Titano’ya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 


1: Guaita Kulesi

İlk kule olan guaita kulesi üç kule arasında en eski olanıdır. Oldukça ünlü olan bu kule 11. Yüzyılda inşa edilmiştir. Bir dönem hapishane olarak hizmet vermiş olduğu bilinmektedir. Çok kez yeniden inşa edildiği bilinen guaita kulesi 15.yy’da günümüzde ki görünümüne ulaşmıştır. 
 

2: Cesta Kulesi

Başkent’in en yüksek zirvesinde yer almaktadır. Günümüzde müze olarak kullanılan kulede birçok silah sergilenmektedir. Orta çağdan günümüze kadar birçok silahın sergilendiği kale 13. Yüzyılda eski bir roma kalesinin kalıntıları üzerine inşa edilerek kullanılmaya başlanmıştır. 
 

3: Montale Kalesi

Küçük bir zirvede yer alan kule diğer kulelerin aksine halka açık değildir. 14 yüzyılda inşa edildiği bilinen kule bir dönem hapishane olarak da kullanılmıştır. 
 
San Marino müzeleri için tıklayın!
 

Cadıların Yolu’nu Yürüyün

San Marino’da gezilecek yerler arasında popüler olan cadılar yolu eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Özellikle doğa yürüyüşlerine ilgi duyan kişiler için ideal bir ortam sunan cadılar yolu gizemli bir görüntüye sahiptir.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.