Arama yapın

Avrupa’da Bilinmeyen Rotalar

Avrupa’da Bilinmeyen Rotalar
Sinan Daşpınar
Tatil için Avrupa harika bir seçenek. Miniyol tatilini Avrupa’da geçirmek isteyenler için Avrupa’nın az bilinen yerleri ile ilgili bir blog yazdı.
İçerik Başlıkları
    • Sighişoara, Romanya
    • Ribe, Danimarka
    • Nisyros Adaları, Yunanistan
    • Albarracin, İspanya

Günümüz yoğun hayat şartları, hızlı işleyen çalışma koşullarına uyum gibi bir dizi sıkıntılı yaşam koşullarından yorulan ve sıkılan insanların daha dingin, sakin bir tatil geçirmek için tercih edeceği birçok tatil rotası mevcuttur. Danimarka’dan Romanya’ya uzanan Avrupa’nın göbeğinde bulunan ve Avrupa’nın az bilinen yerleri arasında bulunan bu rotaları birlikte görelim.

Sighişoara, Romanya

UUNESCO tarafından korunma altına alınan Tansilvanya şehri olan Sighişoara, 12. Yy’de Alman zanaatkarlar ve tüccarlar tarafından kurulmuştur. Romanya Prensi Vlad Tepeş, diğer adıyla ‘Drakula’nın doğduğu şehirdir. Singhişoara  da her yıl temmuz ayında  düzenlenen Ortaçağ Festivali oldukça ilgi görmekte turistlerin ziyaret sebebi olmaktadır. Braşov’dan kara yoluyla Sighişoara bir buçuk saat sürmektedir. Yeşil ev, Drakula’nın evi, Sighişoara Saat Kulesi yine görülmesi gereken yerlerdendir. Sighişoara gerçekten de Avrupa’da az bilinen ülkeler arasındadır.

Ribe, Danimarka

Danimarka’nın 11300 yıllık geçmişiyle Arnavut kaldırımlı dar sokakları, pitoresk yapıları, ahşap evleri ile Ribe görülmeye değerdir. 12 yy günümüze gelen Ribe Katedrali, Ribes Vikinger Müzesi, Wadden Denizi Ulusal Parkı yine Ribe’de gezilecek yerler listesine eklenecek yerlerden saece birkaçı. Hava karardıktan sonra gece nöbetçilerini görmek için Wadden Sea National Park’a gitmeniz yeterli olacaktır. İyi muhafaza edilmiş bu Orta Çağ yerleşim yerine gitmek farklı bir deneyim kazandıracaktır.
 
Sighisoara-romanya

Nisyros Adaları, Yunanistan

Ege Denizin’de On İki Adalar’dan biri olan Nisyros yeni yeni keşfedilen sessiz ve huzurlu ortamıyla ziyaretçilerin tercih ettiği yerler arasına girmiştir. Volkanik bir ada olan Nisyros’a feribotla bir saat yolculuk sürülerek ulaşılabiliyor. Volkan patlaması nedeniyle ortaya çıkan Mandraki ve Nikia köylerini görmek mümkün görünüyor. Ulaşımın zor olması ve volkanik yapısı nedeniyle coğrafi engeller sebebiyle bakir kalmış adanın zengin flora örtüsü ve volkanik yapısı ziyaret sebeplerinin başında yer almaktadır.

Albarracin, İspanya

İspanya’nın Aragon bölgesinde olan Albarracin, Sierra de Albararracin sıradağlarının dibinde yer almaktadır. Madrid’e 3,5 saatlik uzaklıkta ve Zaragoza’ya iki saat uzaklıkta bulunmaktadır. Tarihi surları, taş evleri, kiliseleri ile sakin ve huzurlu bir tatil imkanı sunmaktadır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.