Arama yapın

Avrasya Tüneli Nerede? Avrasya Tüneli Hakkında Her Şey

Avrasya Tüneli Nerede? Avrasya Tüneli Hakkında Her Şey
Büşra Kurnaz
Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli; Kazlıçeşme – Göztepe güzergahında yer almaktadır. Avrasya Tüneli nerede? ve Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri gibi merak ettiğiniz tüm soruları bu yazımızda sizin için yanıtladık. İşte Avrasya Tüneli hakkında her şey!
İçerik Başlıkları
    • Avrasya Tüneli Nerede?
    • Avrasya Tüneli Kaç Metre? 
    • Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti
    • Avrasya Tüneli Nakit Geçiş Var mı?
    • Avrasya Tüneli Ne Zaman Açıldı?
    • Avrasya Tüneli Hız Sınırı
    • Avrasya Tüneli Geçiş Kaç Dakika Sürüyor?
    • Marmaray ve Avrasya Tüneli Aynı mı?
    • Avrasya Tüneli Kaç Km Derinlikte?
    • Avrasya Tüneli Kaç Katlı?
    • Avrasya Tüneli Bayramda Ücretsiz mi?

Avrasya Tüneli Nerede?

İstanbul Boğaz tabanından geçen Avrasya Tüneli İstanbul’da bulunmaktadır. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, Kazlıçeşme -Göztepe güzergahı arasında yer almaktadır.

Avrupa yakasından Kazlıçeşme, Kocamustafapaşa, Yenikapı ve Kumkapı’dan Avrasya Tüneli’ne ulaşım sağlanabilmektedir. Asya yakasından ise tünele Acıbadem, Uzunçayır ve Göztepe’den erişilebilmektedir. 

Avrasya Tüneli Kaç Metre? 

Kazlıçeşme – Göztepe güzergahında yer alan Avrasya Tüneli toplam 14,6 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. İstanbul Boğazı deniz tabanını kapsayan tünel uzunluğu ise 5,4 kilometredir. 

Avrasya Tüneli Gündüz-Gece Tarifesi Saatleri

avrasya-tuneli-tarifeleri

Avrasya Tüneli gündüz tarifesi saatleri 05.00-23.59 saat aralığını kapsamaktadır. 00.00 – 04.59 saatleri arasında ise Avrasya Tüneli gece tarifesi uygulanmaktadır.

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti

100 dakikalık mesafeyi yaklaşık 15 dakikaya düşüren Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretleri sürücüler tarafından oldukça merak edilmektedir. Araçlara özel geçiş ücretleri şu şekildedir;

ARAÇ TÜRÜAVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ -  GÜNDÜZAVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ - GECE
Otomobil53₺26,50₺
Minibüs79,50₺39,75₺
Motosiklet20,70₺ 10,35₺
3. Sınıf AraçGeçemezGeçemez
4. Sınıf Araç GeçemezGeçemez
5. Sınıf Araç GeçemezGeçemez

Avrasya Tüneli Nakit Geçiş Var mı?

Avrasya Tüneli’nde aktif olarak HGS sistemi kullanılmaktadır. Kesintisiz bir araç akışı olduğu için hızlı geçiş yapılması gerekmektedir. Bu sebeple sürücülere kesintisiz bir yol akışı sağlanabilmesi adına Avrasya Tüneli gişelerinde nakit ödemeyle geçiş imkanı bulunmamaktadır. 

Sürücülerin bir diğer merak ettiği kredi kartıyla geçiş imkanı var mı? sorusu için de aynı yanıtı vermek mümkündür. Avrasya Tüneli’nde kredi kartıyla ödeme imkanı da bulunmamaktadır. Yalnızca HGS sistemiyle ödeme alınmaktadır. 

Avrasya Tüneli Ne Zaman Açıldı?

avrasya-tuneli-ne-zaman-acildi

26 Şubat 2011 tarihinde yapımına başlanan Avrasya Tüneli; 22 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılmıştır. 

Avrasya Tüneli Hız Sınırı

Avrasya Tüneli’nde belirlenen azami hız sınırı 70 km/saattir. İBB ve İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Tünel Hız Sınırı Kontrol Sistemi (TEDES) sayesinde hız kontrolü sağlanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü 70 km/saat’lik hız sınırını aşan sürücülere cezai işlem uygulamaktadır.

Avrasya Tüneli Geçiş Kaç Dakika Sürüyor?

Kazlıçeşme- Göztepe güzergahı arasında yer alan Avrasya Tüneli’nin açılmasıyla birlikte 100 dakikalık olan mesafe 15 dakikaya düşmüştür. Sürücülerin yolculuk süresini yaklaşık 6 katına kadar düşüren Avrasya Tüneli sayesinde İstanbulluların yolculuk süresi oldukça kısalmıştır. 

Marmaray ve Avrasya Tüneli Aynı mı?

avrasya-tuneli-kac-metre-derinlikte

Marmaray ve Avrasya Tüneli aynı değildir. Marmaray iki yakayı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı’nın tabanına yerleştirilen bir tüp geçittir. Avrasya Tüneli ise deniz tabanına yerleştirilmiş 2 katlı bir karayolu tünelidir. 

Avrasya Tüneli Kaç Km Derinlikte?

Deniz tabanından geçen kısmı 5,4 kilometre mesafe uzunlukta olan Avrasya Tüneli’nin derinliği sürücüler tarafından oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Avrasya Tüneli’nin en derin kısmı deniz seviyesinden 106 metre aşağıda bulunmaktadır. 

Avrasya Tüneli Kaç Katlı?

Deniz tabanından geçen 5,4 kilometre uzunluğa sahip olan tünel 2 katlıdır. Her iki katta da tek yönlü geçiş hizmeti verilmektedir. Bu sayede sürücüler için çift şeritli yol olmaması trafik yoğunluğunu azaltarak büyük bir avantaj sağlamaktadır. 

Avrasya Tüneli’nin iki katlı inşa edilmesi yoğunluğu azaltırken güvenli ve konforlu sürüş imkanını da oldukça arttırmaktadır.

Avrasya Tüneli Bayramda Ücretsiz mi?

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü ve otoyollar bayram ve resmi tatillerde ücretsiz olmadığı için Avrasya Tüneli de bayramda ücretsiz değildir.

Avrasya Tüneli Hakkında Daha Detaylı Bilgiye Avrasya Tüneli sayfasından ulaşabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.