Arama yapın

Atina Gezi Rehberi

Atina Gezi Rehberi
Sinan Daşpınar
Komşu ülkemiz Yunanistan’ın başkenti Atina mutlaka görülmedir. Kolay araç kiralama imkanı sunan Miniyol sizler için Atina gezi rehberi yayınladı!
İçerik Başlıkları
    • Atina’ya Nasıl Gidilir?
    • Atina’da Ne Yenir?
    • Yunan Salatası
    • Gyros
    • Souvlaki
    • Loukoumades
    • Deniz Ürünleri
    • Koulouri
    • Atina Gezilecek Yerler

Atina Yunanistan’ın başkentidir. Adını Yunan tanrıçası Athena’dan aldığı varsayılır. Dünyanın en eski, 4 milyon kişilik nüfusuyla da Yunanistan’ın en büyük şehridir. 1834 yılından beri Yunanistan'a başkentlik yapmaktadır. Yunanistan’da gezilecek yerler oldukça fazladır. Zengin ise mutfağı tartışmalı olsa da çok sevilmektedir.

 
Miniyol üyeliğiniz ile Biletall otobüs biletlerinde indirim kazanın! (link kontrol edilecek)

Atina’ya Nasıl Gidilir?

 
İstanbul - Atina arasında düzenlenen uçak seferleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Uçak yolculuğu 1 saat 10 dakika sürmektedir. Atina Eleftherios Venizelos Havalimanı'ndan şehre uzaklığı yaklaşık 28 kilometredir. Eğer Atina ile birlikte civar şehir ve kasabaları da gezi listenize eklemek isterseniz Miniyol’un kiralık araba hizmetini kullanarak Biletall uçak biletlerinde indirim kazanabilir ve en uygun uçak biletinizi alarak keyifli bir geziye başlayabilirsiniz.
 

Atina’da Ne Yenir?

 
Akdeniz mutfağı özellikleri taşıyan Yunan mutfağı zeytinyağlı yemekleri, salçalı ve sebzeli mezeleri ve deniz ürünleri ile size tanıdık lezzetler sunuyor. Yunan kahvesi ve kültürüne has tatlı çeşitleri görülmeye değer olduğu görülüyor.
 

Yunan Salatası

 
Zeytinyağı, limon, tuz ve kekiği çırparak marulları, kırmızı soğan, salatalık, cherry domatesl, kapya biber, siyah zeytin ve beyaz peynirleri de güzelce ekledikten sonra yapılan sosla hazırlanır. Feta peyniri, kalamata zeytininden yapılan, tadına doyulmaz bir salata yiyebilirsiniz.
 

Gyros

Tavuk veya domuz etiyle yapılan bir çeşit dönerdir. İçine patates kızartması, domates sosu dökülerek yenen Gyros hızlıca hazırlanan, zaman kaybetmeden yenen hem fiyatı hem lezzeti ile oldukça rağbet gören bir yemektir.
 
Yunan Adaları kadar ünlü Kanarya Adaları’nı merak ediyorsanız tıklayın!
 

Souvlaki

Souvlaki Yunanistan’ın meşhur fast food yemeğidir. Tavuk, kuzu veya domuz eti olarak hazırlanan şiş kebap çok sevilerek yenmektedir. İsteğe bağlı olarak tabakta ya da dürüm olarak yenen yine hem zaman kazandıran hem fiyatıyla size kolaylık sağlayan bir yemek çeşididir.
 

Loukoumades

Yukarıda tanıtmaya çalıştığımız Yunan lezzetlerinin ardından sizi hem dinlendirecek hem de tatlı krizinizi yatıştıracak Loukoumadesi tavsiye edebiliriz. Soslu lokma olarak tarif edebileceğimiz bu tatlı yenmeye değer  doğrusu.
 

Deniz Ürünleri

Akdeniz'de bulunan Yunanistan etrafı denizle çevrili olması sebebiyle deniz ürünleri yönünden oldukça zengindir. Porsiyonlarının büyüklüğü ve aşırı lezzetli olması nedeniyle deniz ürünleri en çok tercih edilen yemek çeşitlerinden birisidir. Aiolou 68, Taverna Aris, Vassilenas deniz ürünlerinin tadına bakabileceğiniz restoranlarından bazılarıdır. Bu restoranlarda da tercih edebileceğimiz Kalamarakia (kalamar),ahtapoti (ahtapot) karides saganaki (karides güveç) masanızı süsleyerek tadına doyamayacağınız  deniz ürünleri arasında yer almaktadır.
 

Koulouri

Atina’da gezerken açlık krizi çektiğiniz anda çıtır çıtır lezzetiyle yiyebileceğiniz koulouri bizim bildiğimiz simitin aynısıdır. Fırında taze taze bulabileceğiniz bu Yunan simiti ile güne lezzetli bir başlangıç yapabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun!
 

Atina Gezilecek Yerler

 
  • National Gardens: Atina’da bulunan birkaç meydandan birisi de yeşilliğiyle ünlü Milli Park National Gardens’dir. Doğayı seviyorsanız, burayı da seveceksiniz.
 
  • Syntagma Meydanı: Bu meydanın Türkçe karşılığı Anayasa Meydanı’dır. Atina’nın göbeğinde şehrin merkezindeki bu meydan yıllaca birçok gösteri ve kutlamalara ev sahipliği yapmıştır.
 
  • Monastiraki Meydanı: Yeme-içme ,eğlence, alışveriş seçenekleriyle  nedeniyle cıvıl cıvıl bir meydandır. Fotoğraf tutkunlarının Akropolis manzarasını görmek ve fotoğrafını çekmek için geldikleri bir cazibe noktası olarak da bilinir. Akropolis manzaralı kafede kahvenizi yudumlarken manzarayı seyretmek oldukça güzel bir deneyim sunacaktır. Ayaküstü atıştıracağınız lezzetlerle seçim yapma lüksünüz oldukça fazladır.
 
  • Akropolis: MÖ. 5. yüzyılda  Antik Yunan döneminde yapılan  bu güzel yapı o günden bugüne hala ayakta ve dimdik durarak şehrin sembolü haline gelmiştir. Akropolis’in en önemli tapınağı Parthenon’dur. Bunun yanı sıra alanda Erekhthenion, Athena Nike Tapınağı, Heredos Tiyatrosu da bulunuyor. Akropolis bölgesi yokuş üzerinde olduğu için biraz kondisyon gerekebilir. Yürüyüş sırasında yanınıza alacağınız su size iyi gelecektir. Yaz aylarında bu yürüyüşü deneyimliyorsanız mutlaka erken yola çıkılmalı ve güneşin kavurucu etkisi hesaba katılmalıdır. Akropolis müzesi ziyaretçilerin hazırladıkları listede en gözde yerlerden birisidir. Zira yıllar içerisinde yapılan kazı çalışmaları sırasında çıkarılan tarihi eserler burada sergilenmektedir. Bir başka gezilecek yer tavernalarıyla ünlü olan Plaka Bölgesi’dir. Plaka’nın dar sokaklarında bulunan Yunan mimarisini yansıtan evlerini gezerken Yunan mutfağından lezzetlerin de tadına bakabilirsiniz. Bu sayede Yunan kültürünü gerçek manada deneyimlemiş olursunuz. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.