Arama yapın

Google Haritalar’da Street View Kullanma

Google Haritalar’da Street View Kullanma
Sinan Daşpınar
Google Haritalar’da Street View Nasıl Kullanılır? 360 Derece Sanal Tur Nasıl Kullanılır? Haritaların Özellikleri Nelerdir?
İçerik Başlıkları
    • 360 Derece Sanal Tur Kullanma
    • Haritaların Özellikleri
    • Çevrimdışı Harita Kullanımı
    • Sadece Wi-Fi İle Kullanımı 
    • Haritadaki Önemli Yerleri İşaretleme
    • Bilgisayarınızdan Telefonunuza Yönerge Gönderme
Street View ile dünyanın, yaşadığınız ülkenin önemli noktalarını, önemli merkezlerini ve doğal güzellikleriyle birlikte tarihi eserlerini keşfedebilirsiniz. Müze, meydan, restoran veya küçük işletmeler gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Şehrin sokaklarını görebilirsiniz.

360 Derece Sanal Tur Kullanma

Teknoloji sayesinde insanlar bir yerde fiziksel şekilde bulunmaktansa orayı online olarak turlayabilmektedirler. Bu durum birçok kişi için avantaj haline gelmiştir. Sanal turlar çeşitli çeşitli birçok alanda kullanılmaktadır. Sanal tur gerçekleştirmek için bir listeyi takip etmek ve dikkatli bir şekilde o liste üzerinde çalışmak gerekmektedir Sanal tur yapmak oldukça teknik bir bilgi gerektirmektedir.

Haritaların Özellikleri

Google Haritalar, günümüzde en çok navigasyon uygulaması olarak kullanılmaktadır. Artık hiç bilmediğiniz bir yere yolculuk yaparken veya bilemediğimiz yerleri gezmek isterken rahat bir şekilde kimseye sormadan gidebiliriz. Google’ın verileri sizler için en kolay rotayı oluşturmaktadır.  Haritaların birçok kullanışlı özelliği bulunmaktadır.

Çevrimdışı Harita Kullanımı

Google Haritalar internet ile kullanıldığında oldukça fazla şarj yemektedir. Bu yüzden çevrimdışı olarak da kullanılmaktadır. Google Haritalar’ı açıp daha sonra sol üstteki üç çizgiye dokunup menüyü açarak çevrimdışı haritalar seçeneğini açabilirsiniz. Daha sonra seçeceğiniz alanı belirleyip, indirme işlemini yapabilirsiniz.

Sadece Wi-Fi İle Kullanımı 

Google haritalar uygulamasını sadece kablosuz bağlantı ile ayarlayabilirsiniz.

Haritadaki Önemli Yerleri İşaretleme

Google Haritalar üzerinde kayıtlı hesabınız ile bu hesabınızla ilişkili Haritalar uygulamasına belirli yerler kaydedebilirsiniz. Kaydettiğiniz yerler eviniz, iş yeriniz veya dilediğiniz farklı farklı yerler olabilir. Bu mekânları kaydetmek sizler için oldukça kullanışlı olacaktır.

Bilgisayarınızdan Telefonunuza Yönerge Gönderme

Eğer uzun bir yolculuğa çıkma planınız varsa ve yolculuğunuzun geçeceği haritayı henüz indirmediyseniz, rotanızı tarayıcıdaki Google Haritalar ile seçip telefonunuza gönderebilirsiniz.

Konum Geçmişi Görüntüleme,
Fazladan Google Drive Depolama Alanı Elde Etme,
Gişeleri Atlatma,
Toplu Taşıma Araçlarının Saatlerini Öğrenme,
Popüler Binaların İç Haritasını Görüntüleme,
Harita Türünü Ayarlama,
Gideceğiniz Yerin Yerlilerinin Yorumlarını Görme,
Gideceğiniz Şehrin Veya Ülkenin Gezilecek Yerlerini Bulma,
Tek Elle Yakınlaştırma,
Tarayıcıdayken Klavye Kısa yolları Kullanma
Google Haritalar’a Yer Eklemek için buraya tıklayınız!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.