Arama yapın

Araç Kiralamada Merak Edilenler

Araç Kiralamada Merak Edilenler
Sinan Daşpınar
Online araç kiralama nasıl yapılır? Araç kiralamada ehliyet ve yaş sınırı var mı? Araç kiralarken neden findeks sorgusu yapılır? Kiraladığım araç kazaya karıştı ne yapmalıyım? Başkasının kredi kartı ile araç kiralama yapılır mı?
İçerik Başlıkları
    • Araç kiralamada ehliyet ve yaş sınırı var mı?
    • Kiralık araç nasıl teslim alınır ve iade edilir?
    • Araç kiralarken neden findeks sorgusu yapılır?
    • Başkasının kredi kartı ile araç kiralama yapılır mı?
    • Araç kiralama iptalinde para iadesi var mı?
    • Kiraladığım araçlarda HGS/OGS var mıdır?
    • Kiraladığım aracın yakıtını kim karşılar?
    • Kiraladığım araçlarda istediğim kadar KM yapabilir miyim?
    • Kiraladığım aracı başkası kullanırsa ne olur?
    • Kiralık aracımın çalınması durumunda ne olur?
    • Kiralık araç ile yurt dışına çıkabilir miyim?
    • Kiraladığım araç arıza yaptığında ne yapmalıyım?
    • Kiraladığım araç kazaya karıştı ne yapmalıyım?
    • Aylık ve yıllık araç kiralama yapabilir miyim?

Online araç kiralama nasıl yapılır?

Miniyol.com ve Miniyol telefon uygulamasını kullanarak kolay bir şekilde araç kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Gerek üye olarak gerekse üye olmadan, dilediğiniz lokasyon ve teslim saatini seçerek araç uygunluğunu kontrol edebilirsiniz. Ardından size uygun aracı 3 adımda kiralayabilirsiniz.
Miniyol’un fırsatlarından yararlanmak için miniyol.com’a üye olabilir ve Miniyol’un avantajlarından yararlanabilirsiniz. 
Ayrıca 0850 304 69 63 çağrı merkezimizden destek alabilirsiniz. 
 

Araç kiralamada ehliyet ve yaş sınırı var mı?

Araç kiralama işleminin gerçekleşmesi için kiralayacak kişinin en 21 yaşını doldurmuş olması ve 2 yıllık ehliyet sahip olması gerekmektedir. 
 

Kiralık araç nasıl teslim alınır ve iade edilir?

Miniyol.com üzerinden araç kiralama işlemini gerçekleştirdiniz. Rent a car firması belirttiğiniz lokasyondaki araç kiralama ofisinde tercih ettiğiniz aracı sizin için hazırlar ve teslim eder. Kredi kartınız ve kimliğiniz ofise gittiğinizde hazır olmalı. Dilerseniz vale hizmetinden yararlanarak dilediğiniz adreste aracı alabilirsiniz. 
Kiraladığınız aracı kiralama gerçekleştirdiğiniz ofise teslim edebilirsiniz. Vale hizmeti satın aldıysanız belirtiğiniz adresten araç teslim alınacaktır. 
Kiraladığınız aracın rent a car ofisinin farklı lokasyonlarda ofisi bulunuyorsa aracı o ofislere bırakabilirsiniz. 
 

Araç kiralarken neden findeks sorgusu yapılır?

Araç kiralama firmaları findeks notunuza göre size araç kiralama yaparlar. Talep ettiğiniz aracın sınıfı findeks notunuza göre değişiklik gösterir. Ekonomik araçlarda findeks notu standart olabilir. Lüks araçlarda daha yüksek findeks notu istenir. 
 

Başkasının kredi kartı ile araç kiralama yapılır mı?

Miniyol.com üzerinden gerçekleştirdiğiniz kiralama işlemlerinde aracı kullanacak kişinin kredi kartı bilgileri gerekmektedir. 
 

Araç kiralama iptalinde para iadesi var mı?

Araç kiralamaktan vazgeçtiğiniz ve iptal ettirmek isterseniz Miniyol’dan dilediğiniz zaman iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Teslimata saatler kalsa bile iptal işlemi yapılabilir. %100 kesintisiz ücret iadesi yapılmaktadır. 
 

Kiraladığım araçlarda HGS/OGS var mıdır?

Kiraladığınız aracı teslim alırken araç kiralama firması sizden bir kredi kartı talep eder. Kredi kartından araç sınıfına göre belli bir miktara bloke koyar. 
Aracı araç kiralama firmasına teslim ettiğinizde aracı kullandığınız süreç içerisinde HGS/OGS geçiş ücretlerini bloke bedelinden düşer. Geri kalan tutar size iade edilir. 
 

Kiraladığım aracın yakıtını kim karşılar?

Kiraladığınız aracın deposu boş olarak size teslim edilebilir. Yakıt için iade ve geri ödeme yapılmaz. Tam tersi olarak dolu depo olarak teslimde edilebilir bu durumda araç kiralama firması sizden aynı şekilde dolu depo şekilde iade alacaktır. Eğer boş depo giderseniz sizden çekilen depozito üzerinden çekim yapılarak benzin aldığınız seviyeyle aynı orana getirilecektir. 
 

Kiraladığım araçlarda istediğim kadar KM yapabilir miyim?

Araç kiralama gerçekleştirdiğiniz Rent A Car firmasına göre değişiklik gösterebilir. Bazı firmalarda bu sınırlıdır bazılarında sınırsız. Bu konuyla ilgili araç kiralama ofisine danışınız.
 

Kiraladığım aracı başkası kullanırsa ne olur?

Kiraladığınız araç sadece rezervasyonda belirtilen sürücü ve ek sürücü tarafından kullanılabilir. Kayıtlı sürücü dışında birinin aracı kullanması ve hasara neden olması durumunda sigorta geçerliliğini yitirmektedir. 
 

Kiralık aracımın çalınması durumunda ne olur?

Kiralık aracın çalınması durumunda rent a car şirketi sizden ruhsatı ve aracın anahtarlarını isteyecektir. Anahtar ve ruhsatı veremediğinizde firma sorumluluğu kabul etmeyecektir. Aracın bedelini sizden tahsil eder. 
 

Kiralık araç ile yurt dışına çıkabilir miyim?

Kiraladığınız aracı sadece Türkiye’de kullanabilirsiniz. 
 

Kiraladığım araç arıza yaptığında ne yapmalıyım? 

Aracınızı bulunduğu yerde bekleterek araç kiralama ofisi ile iletişime geçmelisiniz. Bulunduğunuz lokasyona göre Rent A Car firması size yol yardım ekibi yönlendirecektir. 
 

Kiraladığım araç kazaya karıştı ne yapmalıyım?

Kaza durumunda aracınızı hareket ettirmeden araç kiralama ofisi ile iletişime geçiniz ve lokasyon bilgilerinizi vermelisiniz. Yaralanmalı bir kaza değilse kazaya karışan araç ile rapor tutmanız gerekmektedir. Yakın bir sağlık merkezine giderek alkol testi yaptırmalısınız. 
Yaralanmalı bir kaza ise polis veya jandarmaya haber vererek olay yerine gelmeleri sağlanmalıdır. 
Araç kiralama şirketi mümkün olan en kısa zamanda yol yardım ekiplerini size gönderecektir. Araç kiralama firması sizi güvenle ulaşacağınız yere varmanızı sağlayacaktır. 
 

Aylık ve yıllık araç kiralama yapabilir miyim?

Miniyol.com üzerinden günlük, aylık ve yıllık araç kiralama işlemlerinizi rahat ve kolayca gerçekleştirebilirsiniz. 
 
 
 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.