Arama yapın

Araç Kiralamada Genç Sürücü Paketi Nedir? Nasıl Alınır?

Araç Kiralamada Genç Sürücü Paketi Nedir? Nasıl Alınır?
Sinan Daşpınar
Araç kiralamada genç sürücü paketi nedir? Genç sürücü paketi almak için gerekli şartlar nelerdir?
İçerik Başlıkları
    • Genç Sürücü Araç Kiralaması Nasıl Yapılır?
    • Miniyol’dan Genç Sürücü Paketi Nasıl Alınır?
    • Miniyol Sosyal Medya Hesapları;

Araç kiralama yapılırken yaşanılan en büyük zorlukların başında yaş sınırı ve ehliyet yaşı gelmektedir. Yaş sınırı araç kiralama firmalarına göre değişiklik göstermektedir. Sigorta kapsamına girebilmeniz ve araç kiralama yapmanız için gerekli olan yaş 21’dir. 21 yaşına doldurmayan kişilere araç kiralama yapılmamaktadır. Orta ve üst sınıf araç kiralama yapmak için ise 25 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Lüks araç kiralama yapabilmeniz için 28 yaşını doldurmanız gerekmektedir. Dediğimiz gibi bu yaş aralıkları araç kiralama firmasına göre değişkenlik gösterebilmektedir. 

Araç kiralama yapmadan önce kiralama yapacağınız rent a car şirketinin araç kiralama koşullarına mutlaka bakmanız gerekmektedir.

Gelelim ehliyet yaşına. Araç kiralama yapılırken rent a car şirketleri kaç yıllık ehliyet sahibi olduğunuza bakmaktadır. Firmalar genellikle 2 yıllık ehliyet sahibi kişilere araç kiralama yapmaktadır. Ehliyet yaşı da araçların sınıfına göre değişkenlik göstermektedir.  Lüks ve büyük araç kiralama yapacaksınız 3 yıllık ehliyet istenebilir. 

Genç Sürücü Araç Kiralaması Nasıl Yapılır?

Orta segment araç kiralamalarında genç sürücü paketi ile oto kiralama yapabilirsiniz. Lüks segment araçlarda 27 yaş ve 5 yıllık ehliyet zorunluluğu olduğu için bu paket lüks araçlarda geçerli olmayabilmektedir. Bazı araç kiralama firmalarında ek sigorta yaptırarak genç sürücü paketi de alabiliyorsunuz. Genel olarak 21 yaşındaki ve 1 yıllık ehliyet sahibi olan kişiler araç kiralama işlemi yapabilir. Yine de bu şartlar firmadan firmaya değişiklik gösterebiliyor. Genç sürücülerin lüks araç kiralama yapması ise mümkün değildir. 

genç sürücü

Miniyol’dan Genç Sürücü Paketi Nasıl Alınır?

Türkiye’nin en genç ve en teknolojik araç kiralama pazarı olan Miniyol üzerinden binlerce araca ve rent a car şirketine anında ulaşabilirsiniz. Yapmanız gerekenler çok basit Miniyol’un telefon uygulaması veya miniyol.com’a gelerek aracı almak istediğiniz lokasyonu ve zamanı belirlemek. Miniyol size uygun araçları ve rent a car şirketlerini anında listeler. Miniyol’un gelişmiş filtreleme özellikleri sayesinde anında dilediğiniz araca ulaşabilir ve anında oto kiralama yapabilirsiniz, bu kadar basit. 

Miniyol üzerinden araç kiralama yaparken ek paketler seçeneğinden istediğiniz ek paketleri seçebilirsiniz. Genç Sürücü paketi kiralama yapacağınız içerisinde yer alıyorsa paketi satın alabilirsiniz. Bu kadar basit! Miniyol’un gençlere özel fırsatlarını kampanyalarını ve fırsatlarından haberiniz olması için sosyal medya hesaplarımı takipte kalın. 

Miniyol Sosyal Medya Hesapları;

https://www.instagram.com/miniyolcom/

https://twitter.com/miniyolcomtr

https://tr.linkedin.com/company/miniyol-com

https://www.youtube.com/channel/UCerTYqegpTt8Gk9bw0pdo9g

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.