Arama yapın

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
Sinan Daşpınar
Araç kiralama yaparken kafanız karışmasın. Araç kiralama işlemlerinde merak ettiğiniz soruları Miniyol olarak sizler için cevapladık.
İçerik Başlıkları

    Araç kiralama sektöründe birçok rent a car şirketi bulunuyor. Araç kiralama yapacağınız lokasyon üzerinden araç kiralama yapabilmek için rent a car firması belirlemelisiniz. Rent a car şirketinizi belirledikten sonra kiralayacağınız aracın kısa dönem mi yoksa uzun dönem mi olacağına karar vermeniz gerekir. Kısa dönem araç kiralamaları genellikle günlük ve haftalık kiralamalarda tercih edilir. Uzun dönem araç kiralama ihtiyaçları ise genelde şirketler veya dönemlik ziyaretler için yapılır. Kendinize en uygun süreyi araç kiralama yapmadan önce belirlemelisiniz.

    Araç kiralama işlemleri geleneksel yöntemler ile oldukça zordur. Miniyol bu zorluğu ortadan kaldırmak ve araç kiralama işlemlerini minimale düşürmek için yeni bir araç kiralama altyapısı hazırladı. Güvenilir ve en hızlı araç kiralama platformu Miniyol ile kısa dönem veya uzun dönem araç kiralama yapabilirsiniz.

    Miniyol’dan araç kiralamak için yapmanız gereken çok basit Miniyol telefon uygulamasına veya miniyol.com’a gelerek anında araç kiralama yapmak.

    • Miniyol’u Apple Store mağazasından indirmek için tıklayınız.
    • Miniyol’u Google Play Store mağazasından indirmek için tıklayınız.

    Miniyol telefon uygulaması veya miniyol.com’a geldikten sonra aracınızı “Günlük Kiralama” veya “Aylık Kiralama” seçeneklerinden yararlanarak uzun veya kısa dönem araç kiralama yapabilirsiniz.

    Daha sonra teslim alış yerini seçmelisiniz.

    Teslim alış yerinde aracınızı nereden almak istediğinizi seçmeniz gerekmektedir. Örneğin “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı” yazarak, aracı almak istediğiniz lokasyonu seçmelisiniz. Yazdığınız lokasyon seçenekler arasında bulunmuyorsa mevcut lokasyonda kiralanacak araç bulunmuyor olabilir.

    Destek almak için: +90 (850) 304 69 63 numaralı telefondan ya da destek@miniyol.com üzerinden 7/24 bize ulaşabilirsiniz.

    Teslim aldığınız yerde değil, başka lokasyonda teslim etmek isterseniz “Farklı yerde bırakmak istiyorum” seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.

    Teslim alış yerini seçtikten sonra diğer kolay aşama olan alış ve bırakış tarihinin belirlenmesi.

    Aracı almak ve bırakmak istediğiniz tarihi ve saati belirlemelisiniz. İşte bu kadar kolay! Teslim aldığınız yeri tarihi ve bırakacağınız tarihi belirledikten sonra “Araç Ara” tuşuna basın ve gerisini Miniyol’a bırakın!

    Miniyol’un dünyasında binlerce farklı model araç bulunuyor. Miniyol Türkiye’nin neredeyse her yerinde size araç kiralamanın kolaylıklarını yaşatıyor. 70’den fazla rent a car şirketi Miniyol’da. Rent a car şirketlerini tek tek aramanıza gerek kalmadan Miniyol anında rent a car şirketlerini ve araçları karşınıza çıkarır ve karşılaştırır.

    İşte geliyor gelmekte olan! Saniyeler içerisinde araç modelleri ve rent a car firmaları karşınızda.

    Bitmedi! Araçlar, araç modelleri, araçların özellikleri ve rent a car şirketleri karşınıza geldi ama bunlara tek tek bakmak istemiyorsunuz direkt bütçenize uygun aracını bulmak istiyorsunuz. Miniyol’da her şey kolay. Miniyol’un filtreleme özelliği sayesinde araçta istediğiniz özellikleri seçebilirsiniz.

    • Fiyat Aralığı
    • Kiralama Şirketi
    • Araç Sınıfı
    • Araç Markası
    • Kilometre Sınırı
    • Depozito Sınırı
    • Benzinli/Dizel/Hybrid/Elektrikli
    • Otomatik/Manuel

    Bir arabada ne ararsanız, Miniyol’da bulunan araçlarda onu bulursunuz. Her kiralamada farklı aracı tecrübe edebilirsiniz. Bu da güzel fikir :)

    Dilediğiniz aracı anında bulabilirsiniz. Bitmedi!

    Miniyol’da belirttiğiniz lokasyonda arama yaptığınızda zaten Miniyol size lokasyonun en uygun aracını bulmuş olacak.

    Şimdi gelelim kiralama kısmına.

    Şimdi Kirala” tuşuna bastığınızda kiralama ekranı karşınıza çıkacak.

    Bu ekranda “Sürücü Bilgileri” kısmını doldurmalısınız.

    Araç kiralarken bazı şartlar arandığını söylemekte fayda var. Mutlaka ehliyetiniz olmalı. Rent a car şirketleri ehliyetin yaşına bakabilir. Bazısında 2 yıllık ehliyet zorunluluğu olabilir. Araç kiralama şirketlerinin araç kiralama koşullarına bakılmalıdır. Buraya tıklayarak firmaların kiralama koşullarına ulaşabilirsiniz. Miniyol’da araç kiralama yaparken “Detaylar” kısmına basarsanız da kiralama koşullarını görebilirsiniz.

    Sigorta şartları gereğince araç kiralamak için en 21 yaşını doldurmanız gerekmektedir. Diğer segmentlerde araç kiralama yaşı rent a car firmalarına göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda aracınızı teslim almaya gittiğinizde rent a car firması findeks notunuza bakabilir.

    Bu arada Miniyol’da yapılan her araba kiralama %100 güvenli. Miniyol’da araç kiralama yaptınız ama sonra vazgeçtiniz. Miniyol size ödediğiniz ücreti kesinti yapmadan iade ediyor. Araç kiralama yapmanın en güvenli yolu Miniyol’u bir kere tercih edin daha sonra ile tüm işlerinizde Miniyol’da araç kiralama yapacağınıza eminiz.

    Sürücü Bilgileri” kısmını doldurduktan daha sonra fatura bilgilerini girmelisiniz. Faturayı bireysel olarak istiyorsanız “Bireysel” seçeneğine kurum adına fatura kestirmek istiyorsanız “Kurumsal” seçeneğini işaretlemeli ve fatura bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

    Araç kiralama yapılırken en çok merak edilen konular arasında araç içerisinde bebek koltuğu var mı? Ek sürücü kullanabilir mi? Kış lastiği, navigasyon, sigorta var mı? Gibi sorular oluyor. Ek ürünler ve sigortalar araç kiralama firmalarına göre değişkenlik gösteriyor. Ek ürünlerin aynı zamanda ücretleri de değişiyor. Almak istediğiniz ek ürün ve sigorta varsa burada belirtmeniz gerekiyor.

    Miniyol’da kiraladığınız her araç, kiralama öncesi sizin dezenfekte ediliyor. Aracınızı gönül rahatlığı ile teslim alabilirsiniz.

    Miniyol araç kiralama sektörüne yenilik ve minimallik katarak giriş yaptı Miniyol’un en önemli özelliklerinden biriside “Mini Ödeme” mini ödeme ile kiralama ücretinin bir kısmını rezarvasyon esnasında diğer kısmını teslimatta ödeyebilirsiniz.  Böylece kredi kartı blokesi yaptırmanıza gerek kalmaz.

    Miniyol’un avantajlar dünyasında indirimler bitmez. Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek birçok indirimi takip edebilir ve kupon indirimi alabilirsiniz.

    Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.