Arama yapın

Araç Kiralama İçin Ne Gerekli?

Araç Kiralama İçin Ne Gerekli?
Sinan Daşpınar
Araç kiralama yapılırken kafalarda birçok soru işareti var. Bunlardan bazıları araç kiralama yapmak güvenli mi, oto için ne gerekli? Bu sorularla kafanızı hiç yormayın Türkiye’nin en yeni ve en kolay araba kiralama pazarı Miniyol sizlere güvenli araç kiralama deneyimi yaşatıyor.
İçerik Başlıkları
    • Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı ve Geçici Kimlik Belgesi
    • Araç kiralamak için kaç yaşında olmak lazım?
    • Sürücü Belgesi veya Ehliyet
      • Kiralayan harici araç kiralama yapılır mı?
        • Pasaport
        • Kredi Kartı
      • Miniyol’dan Araç Kiralama

Araç kiralama yapılırken kafalarda birçok soru işareti var. Bunlardan bazıları araç kiralama yapmak güvenli mi, oto için ne gerekli? Bu sorularla kafanızı hiç yormayın Türkiye’nin en yeni ve en kolay araba kiralama pazarı Miniyol sizlere güvenli araç kiralama deneyimi yaşatıyor. 

Geleneksel araç kiralama yöntemleri birçok kişiyi yorduğundan araba kiralama süreçleri bizim için çok zorlu gibi görünüyor fakat Miniyol üzerinden otomobil kiralamaları oldukça minimal. 

Otomobil kiralama yapılırken güvenli bir yerden araba kiralama yapmak çok önemli. Miniyol üzerinde bulunan rent a car şirketleri müşteri odaklı olup, müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya hedefleyen araç kiralama şirketleridir. 

Oto yaparken ihtiyacınızı belirmelisiniz ve kiralayacağınız aracı bu ihtiyaca göre seçmelisiniz. Bunun yanında kiralama sürenizi ayarlamanız gerekmektedir. 

Araç kiralama süreçlerinizi basit hale getirmek istiyorsanız hemen Miniyol telefon uygulaması ya da miniyol.com’a gelin anında araç kiralayın. Miniyol size özel araçları anında bulur ve listeler. Miniyol’un gelişmiş arama özellikleri sayesinde dilediğiniz aracı bulabilir ve kiralayabilirsiniz.

Oto kiralama için gerekli bazı evraklar ve durumlar vardır. Araç kiralama süreçlerinde evraklar ve araç kiralama koşulları rent a car firmalarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Miniyol internet sitesinden veya Miniyol telefon uygulamasından rent a car şirketlerinin araba kiralama şartlarına ulaşabilirsiniz. 

Rent a a car şirketlerinin araç kiralama koşullarına ulaşmak için tıklayınız.

Araç kiralama yapılırken gerekli belgeler şu şekildedir;

  • Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı veya Geçici Kimlik Belgesi

  • Sürücü Belgesi veya Ehliyet

  • Yurt dışından geldiyseniz pasaport

  • Kredi Kartı

Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı ve Geçici Kimlik Belgesi

Araç kiralaması yapılırken nüfus cüzdanınızın mutlaka yanınızda olması gerekmektedir. Rent a car şirketleri nüfus cüzdanı, kimlik kartı ve geçici kimlik belgeniz yok ise araç kiralama işlemini gerçekleştirmeyebilir. Bazı rent a car şirketleri özellikle çipli kimlik kartı ibrazı isteyebilir. Rent a car şirketi sizden adına bir fatura ya da ikametgâh kâğıdı da isteyebilir. Araç kiralama yapılırken rent a car şirketinin belirlediği yaş aralığında olmanız gerekmektedir. Bu belgeler ile yaşınızı ibraz etmiş olacaksınız. 

Araç kiralamak için kaç yaşında olmak lazım?

Araba kiralama yapılırken yaş sınırı olduğunu bilmeniz gerekenler arasındadır. Araç kiralama yaparken mutlaka gerçek yaşınızı ibraz etmelisiniz. Oto kiralama yaş sınırı rent a car şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak yaş sınırı şu şekildedir. 

  • Ekonomik sınıf araç kiralama 21 yaş

Bu yaşta iseniz bir yıllık ehliyet süresi istenebilir. 

  • Orta sınıf araç kiralama 21-25 yaş arası

Bu yaş aralığında iseniz iki yıllık bir ehliyet süresi istenebilir. 

  • Üst ya da lüks sınıf araç kiralama 21-27 yaş arası

21-27 yaş aralığında lüks araç kiralamalarında üç yıllık bir ehliyet süresi istenebilir. 

Burada yer alan bilgiler ortalama yaş aralıklarıdır, rent a car şirketlerine göre bu bilgiler değişmektedir. Mutlaka araç kiralaması yaparken bu şartları kontrol ediniz. 

Bazı rent a car firmaları yaşlarla ilgili paketler sunmaktadır. Genç sürücü paketi gibi. Bu gibi ek hizmetleri görebilmek ve bu hizmetlerden yararlanmak için miniyol.com üzerinden araç kiralama yaparken ek hizmetlerden bu hizmeti seçebilirsiniz. 

Sürücü Belgesi veya Ehliyet

Araç kiralama yaparken mutlaka ehliyetiniz olması gerekmektedir. Ehliyetiniz yok ise araç kiralamanız mümkün olmayacak. Ehliyetsiz bir şekilde araç kiralamaya çalışmayın bu mümkün değil. Bununla birlikte rent a car şirketleri araba kiralama yaparken ehliyet yaşınıza bakmaktadır. 1 yılın altında bulunan ehliyetlere oto kiralama yapmamaktadırlar. Ortalama olarak bir yılı aşan ehliyetler ekonomik sınıf araç kiralama, iki yıllık ehliyet sahipleri orta sınıf araç kiralama, üç yıllık ehliyet sahipleri ise lüks sınıf araç kiralama yapabilirler. 

Kiralayan harici araç kiralama yapılır mı?

Araç kiralama yapan kişi bir başkasının sürücü belgesi ile araç kiralama gerçekleştiremez. Araç kiralayacak kişinin sürücü belgesi ile işlem yapılmaktadır. Fakat ek sürücü paketi alarak ek sürücünün ehliyeti ibraz edildiği takdirde şartları karşılıyorsa ek sürücü paketinden yararlanılabilir. Ek sürücü paketi rent a car şirketlerine göre değişiklik göstermektedir.

Pasaport

Yurt dışından ülkemize geldiğinizde araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Dilerseniz Miniyol üzerinden rezervasyon yaptırabilir ve kiraladığınız araç ile havalimanından ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Araç kiralama sürecinizde rent a car şirketi sizden pasaport ibrazı yapmanızı isteyebilir.

Türkiye’nin birçok havalimanından Miniyol ile kolaylıkla araç kiralayabilirsiniz. 

Kredi Kartı

Rent a car şirketleri araç kiralamalarında müşterilerinden kredi kartı talep etmektedir. Sürücülerin karayolları geçiş ücretleri, araç uzatma talepleri, araç hasar bedelleri, trafik cezaları, araç hasar bedeli gibi ücretlerin alınabilmesi için rent a car şirketi kredi kartı istemektedir ve belli bir depozito almaktadır. Eğer sıkıntısız bir şekilde araç rent a car şirketine teslim edilirse depozito ücreti olduğu gibi geri ödenir. Sürücü hariç başka birisinin kredi kartı kabul edilmez. Eğer ek sürücü ise rent a car şirketinin inisiyatifine kalmış bir durumdur. 

Miniyol’dan Araç Kiralama

Türkiye’nin minimal araç kiralama pazarı Miniyol ülkemizin araç kiralama sektörüne çığır açacak yenilikler katarak araç kiralama sürecini çok kolay hale getirdi. Miniyol’un avantajlar dünyasında araç kiralamak için yapmanız gereken çok basit miniyol.com veya Miniyol telefon uygulamasına gelerek lokasyon ve tarih seçmek. Miniyol size uygun olan araçları anında listeleyecek. Gelişmiş arama seçeneklerini kullanarak listede kendinize uygun aracı bulabilir ve kiralama işlemini bitirebilirsiniz. 

Haydi, Miniyol’da araba kiralama deneyimi yaşamaya…

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.