Arama yapın

Antalya Phaselis Plajı | Antalya’daki Plajlar

Antalya Phaselis Plajı | Antalya’daki Plajlar
Sinan Daşpınar
Antalya’da birçok antik kent ve plaj bulunmaktadır. Bunun en güzel tarafı antik kentler ve plajlar neredeyse hep iç içe işte onun örneklerinden birisi Phaselis Plajı
İçerik Başlıkları
    Antalya’da birçok antik kent ve plaj bulunmaktadır. Bunun en güzel tarafı antik kentler ve plajlar neredeyse hep iç içe işte onun örneklerinden birisi Phaselis Plajı. Phaselis Antik Kenti içerisinde 3 adet ayrı ayrı plaj bulunmaktadır. Bu plajlar Kuzey Plajı, Güney Liman Plajı ve Merkez Plajı’dır. Phaselis Plajı’nın en önemli özelliklerinden birisi sığ, kumluk ve dalgasız olmasıdır. Kumlu bir plaj istiyorsanız burası size uygun bir plaj olmadığını söylemekte yarar var. Plaj taşlıklardan oluşuyor. Phaselis genelde antik kent olarak bilindiğinden plajı çok bilinmiyor.
    Phaselis Antik Kenti içerisinde kamp yapmak yasak olduğunu belirtelim. Bunun yanında mangal ve ateş yakmakta yasak.
    phaselis plajı
    Phaselis Merkez Plajı
    En küçük ve en sakin plaj. Limanda bolca ağaç ve taşlar bulunmaktadır. Sıcaktan kaçmak için birebir. Merkez plajı otoparka oldukça yakın. Otopark alanında bir kafe bulunuyor. Bu kafeden yiyecek ve içecek alabilirsiniz. Aileler ve çocuklar için en uygun plajlardan birisidir. Bu plajda dalga olmaması ve suyun sığ olmasından dolayı yüzme bilmeyenler bile burada rahatlıkla yüzebilir.
    Phaselis Güney Liman Plajı
    Kentin en çok ziyaretçi alan plajıdır. Yerli ve yabancı birçok turist günübirlik olarak burayı tercih etmektedir. Plaj içerisinde tuvalet ve banyo bulunuyor. Buraya birçok günübirlik tekne turu yat ve tekne gelmektedir.
    Phaselis Kuzey Liman Plajı
    Kentin ikinci büyük plajı kuzey plajıdır. Bu plaj içerisinde tuvalet ve banyo yer almamaktadır. Bunun için Güney Plajı’na gitmeniz gerek. Ağaç olmadığı için sıcaklardan kaçacağınız gölgelik bir alan bulunmuyor. Kuzey limanda denize girecekseniz tavsiyemiz yanınıza şemsiye almanız.
    phaselis
    Phaselis'e Nasıl Gidilir?
    Phaselis’e ulaşımın en kolay yolu araç kiralama yapmaktır. Miniyol mobil uygulaması veya miniyol.com üzerinden anında araç kiralama yaparak Phaselis’e ulaşabilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama veya Antalya araç kiralama yaparak dilediğiniz yere dilediğiniz zamanda gidebilirsiniz
    Kişisel aracınız ile Phaselis’e gitmek isterseniz Kemer ve Tekirova arasında bulunan Phaselis sapağından girerek 1 km ilerlemeniz gerekmektedir. Phaselis Plajı’na girebilmek için Phaselis Antik Kenti’ne giriş yapmalısınız.
    Antalya ve Kemer’den Tekirova’ya giden minibüslere binerek de Phaselis’e ulaşabilirsiniz.
    Phaselis Giriş Ücreti Ne Kadar?
    Phaselis Antik Kenti ve Phaselis plajlarına girebilmek için kişi başı olarak 70 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Müze kartınız varsa ücretsiz şekilde giriş yapabilirsiniz. Çocuklar için giriş ücretsizdir.
    Phaselis Antik Kenti’ne müzekart ile giriş yapabiliyorsunuz. Müzekart hakkında bilgi almak için tıklayınız.
    Phaselis Giriş Saatleri Nedir?
    Phaselis’e Nisan-Ekim ayları arasında her gün 08:30-19:30, Kasım-Mart ayları arasında her gün 08:30-17:30 saatleri arasında giriş yapabilirsiniz.
    phaselis
    Antalya Araç Kiralama
    Antalya araç kiralama işlemlerinizde size en yakın rent a car firmasından kiralık aracınızı teslim almak isteyebilirsiniz. Ancak size en yakın rent a car firmalarını tek tek dolaşmak istemiyorsanız tek tuşla miniyol.com'dan en yakın tüm tedarikçi Antalya araç kiralama firmalarını görüntüleyebilirsiniz. Antalya Havalimanı uçuşlarınızın ardından kolaylıkla 3 adımda araç kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama işleminizi tamamladıktan sonra Antalya Havalimanı rent a car ofislerimizden kiralık arabanızı teslim alarak keyifli seyahatlerin tadını çıkarabilirsiniz.
    Antalya Havalimanı araç kiralama yapmak için tıklayınız.
    Antalya araç kiralama yapmak için tıklayınız.  

    Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.