Arama yapın

Antalya Patara Plajı | Antalya’daki Plajlar

Antalya Patara Plajı | Antalya’daki Plajlar
Sinan Daşpınar
Bembeyaz kumsalları ve masmavi denizi ile tatili doruklarda yaşayacaksınız. Antalya Patara Plajı’na kolaylık gitmenin yollarından ve Patara Plajı hakkında merak ettiğiniz her şeye yazımızda ulaşabileceksiniz.
İçerik Başlıkları
    • Antalya Patara Plajı Nerededir?
    • Patara Plajı’na Nasıl Gidilir?
    • 2022 Patara Plajı Giriş Ücreti ve Giriş Saatleri
    • Patara’da Görülecek Diğer Yerler
      • Patara Antik Kenti
      • Patara Kum Tepesi
    • Patara’da Ne Yenir?
    • Antalya Araç Kiralama
Antalya’da çok sayıda mükemmel plaj bulunmaktadır. Bunlar arasında var ki hem ülkemizin hem de Antalya’nın en güzel plajı Patara Plajı. 18 km uzunluğunda bir cennetten bahsediyoruz sizlere. Bembeyaz kumsalları ve masmavi denizi ile tatili doruklarda yaşayacaksınız. Antalya Patara Plajı’na kolaylık gitmenin yollarından ve Patara Plajı hakkında merak ettiğiniz her şeye yazımızda ulaşabileceksiniz.
Yerli ve yabancı birçok turist tarafından yazları akına uğrayan Patara Plajı, Patara Antik Kenti’ne yakın bir bölgede yer almaktadır. Patara Plajı’nın denizi sığ, kumu incedir. Rüzgar sörfü yapanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz çünkü rüzgarı neredeyse hiç durmaz.
patara
Patara Plajı’nın bir diğer en önemli özelliği ise nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının (caretta caretta) yumurta bıraktıkları yerdir. Bu sebepten dolayı koruma altındadır. Patara Plajı geniş ve uzun kumsalından dolayı çöl sahnelerinde de kullanılan bir yerdir.
Plajda yer alan kumların Patara Plajı’na geçmemesi için kumulların önüne setler yapılmıştır.

Antalya Patara Plajı Nerededir?

Antalya Kaş ile Muğla Fethiye ilçeleri arasında yer alan Patara Plajı, Antalya’nın Gelemiş Köyü’nün sınırlarında bulunur. Gelemiş Köyü’ne 20 kilometre mesafededir.

Patara Plajı’na Nasıl Gidilir?

patara plajı

Antalya Patara Plajı’na ulaşımın en kolay yolu araç kiralama yapmaktır. Antalya araç kiralama veya Antalya Havalimanı araç kiralama yaparak Patara Plajı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Patara Plajı Antalya’ya 376 km, Fethiye’ye 81 km, Kaş’a 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Kalkan ve Patara Plajı mesafe ise 15 km’dir. D400 karayolunu takip ederek Patara Plajı’na ulaşabilirsiniz. D400 üzerinden gelirken aynı zamanda Akdeniz’in en güzel koylarının manzarasında yolculuk yapabilirsiniz.
D400 karayolundan sonra Adaköy mevkiinde, Patara’ya giden yola girmelisiniz. Sahile inen dnan Menderes Caddesini takip ederek Patara Plajı’na ulaşabilirsiniz.
Fethiye-Kaş arasında sefer yapan otobüslere bindiğinizde Ovaköy mevkiinde inerek 3.5 km yürüyüş sonrasında veya taksiye binerek Patara Plajı’na ulaşabilirsin. 15 dakika bir dolmuş kalkmaktadır.

2022 Patara Plajı Giriş Ücreti ve Giriş Saatleri

Patara Plajı’na giriş ücreti kişi başı 20 TL’dir. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralamak için ise 30 TL ücret ödemeniz gerekir.
Patara Plajı’nın kullanım saatleri sabah 08.00 ile akşam 20.00 arasıdır. Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yaptığı için akşam 20.00’den sonra plaj kullanıma kapalıdır.

Patara’da Görülecek Diğer Yerler

Patara Antik Kenti

Patara’nın doğal güzelliklerinin yanında tarihi güzelliklerde yer almaktadır, Patara Antik Kenti. Likya uygarlığından kalan bu kent sizi büyüleyecek. Plaja geldikten sonra güneye doğru yapacağınız 1,5 km yürüyüş sonrasında Patara Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz. Patara Antik Kent içerisinde nekropolis, bazilikalar, hamamlar ve antik tiyatro sizleri bekliyor.

Patara Kum Tepesi

patara kum tepesi
Patara Kum Tepesi sizlere mükemmel bir manzara sunuyor. Patara Plajı’nda doğal olarak oluşan kum tepelerinden güneşin batışını mutlaka izlemelisiniz. Güneşin batışını ülkemizde en güzel izleyeceğiniz noktalardan birisi burası. Mutlaka gün batımını izleyin. Önerimiz izlemeden dönmemeniz. Bu güzellik kaçmaz.

Patara’da Ne Yenir?

patara deniz
Patara’ya geldiğinizde yiyecek seçeneğiniz oldukça fazla. Patara olarak bilinen aslında Gelemiş Köyü olan bölgede çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Burada en çok beğenilen ve tercih edilen yiyecek pide. Çok sayıda pide yiyebileceğiniz yer bulunuyor. Özellikle kuşbaşılı pide. Yok ben pide sevmiyorum diyorsanız mutlaka balık yemelisiniz.

Antalya Araç Kiralama

Antalya araç kiralama işlemlerinizde size en yakın rent a car firmasından kiralık aracınızı teslim almak isteyebilirsiniz. Ancak size en yakın rent a car firmalarını tek tek dolaşmak istemiyorsanız tek tuşla miniyol.com'dan en yakın tüm tedarikçi Antalya araç kiralama firmalarını görüntüleyebilirsiniz. Antalya Havalimanı uçuşlarınızın ardından kolaylıkla 3 adımda araç kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama işleminizi tamamladıktan sonra Antalya Havalimanı rent a car ofislerimizden kiralık arabanızı teslim alarak keyifli seyahatlerin tadını çıkarabilirsiniz.
Antalya Havalimanı araç kiralama yapmak için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.