Arama yapın

Antalya Kleopatra Plajı | Antalya’daki Plajlar

Antalya Kleopatra Plajı | Antalya’daki Plajlar
Sinan Daşpınar
Ülkemizin cennet noktalarından birisi Kleopatra Plajı. Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Kleopatra Plajı her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır.
İçerik Başlıkları
    • Kleopatra Plajı’nın Özellikleri
    • Kleopatra Plajı İsmini Nereden Almaktadır?
    • Kleopatra Plajı Nerede? Kleopatra Plajı Nasıl Gidilir?
    • Kleopatra Plajı Ücretli Mi?

Ülkemizin cennet noktalarından birisi Kleopatra Plajı. Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Kleopatra Plajı her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. 8-10 metreye kadar sığ bir yapıya sahip olan denizi ile Kleopatra Plajı Alanya’nın tarihi yarımadasından başlayarak Damlataş Plajı’nın bitimine kadar uzanır ve 2 km uzunluğa sahiptir. Kleopatra Plajı’nın denizi o kadar berraktır ki deniz gözlüğü ile baktığınızda balıkları çok net olarak görebilirsiniz. Kleopatra Plajı’nda tekne gezisi, paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz.

Kleopatra Plajı’nda güneşin batışını izlerken aynı zamanda berrak suyunun tadını çıkarabilirsiniz.

Kleopatra Plajı’nın Özellikleri

Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı'nın sahilinde altın renkli kumlar bulunur. Denizin içerisinde ise 2 metreye kadar taşlar vardır. Geniş bir sahile sahip olan Kleopatra Plajı'nın denizi masmavi ve berraktır. Çoğu zaman dalgalı olan deniz birkaç metre gittikten sonra derinleşmektedir. Bu sebeple yüzmeyi bilmeyenlerin dikkatli olmasında fayda var. Ayrıca mavi bayraklı plajlardan biri olan Kleopatra Plajı'nda kabin ve duşlar da bulunuyor.

Kleopatra Plajı İsmini Nereden Almaktadır?

Alanya Kleopatra Plajı ismini Mısır kraliçesi Kleopatra’dan almaktadır. Kleopatra M.Ö.69 ve M.Ö. 30 yılları arasında yaşamış ve Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesidir. Plajın isminin Kleopatra olmasının sebebi dönemin Roma generali Antony’in Alanya ve çevresini Mısır Kraliçesi Kleopatra’ya hediye etmesidir. Rivayete göre Kleopatra banyo yapmak için bu plaja inermiş. Yine bir rivayete göre Kraliçe Kleopatra plaja rahat gelsin diye kaleden plaja bir tünel olduğu söylenmektedir. Tabi bu ne kadar doğru bilinmez. Kleopatra Akdeniz’e geldiğinde burada denize girmeden dönmezmiş.

Kleopatra Plajı Nerede? Kleopatra Plajı Nasıl Gidilir?

Kleopatra Plajı Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yer almaktadır. Alanya ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre, Antalya şehir merkezine ise yaklaşık 131 kilometre uzaklıktadır. Antalya Havalimanı araç kiralama yaparak kolaylıkla Kleopatra Plajı’na gelebilirsiniz. Araç kiralama yapmak için en kolay yol Miniyol telefon uygulaması veya miniyol.com’a gelerek dilediğiniz lokasyonda, dilediğiniz aracı seçerek oto kiralama yapabilirsiniz. Araç kiralama yaparak konforlu bir şekilde Kleopatra Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Kleopatra Plajı’nın Antalya Havalimanı’na uzaklığı 122 kilometredir. Alanya merkeze geldiğinizde kolaylıkla Kleopatra Plajı’na gelebilirsiniz.

Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı Ücretli Mi?

Kleopatra Plajı’na ücretsiz olarak girebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye ücretlidir. Şezlong ve şemsiyeler öze işletmeler tarafından işletilmektedir. Fiyatları 100 TL civarındadır. Plajın 50 metre ilerisinde sahil büfeler yer almaktadır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.