Arama yapın

Ankara’daki Kitap Kafeler

Ankara’daki Kitap Kafeler
Sinan Daşpınar
Ankara’da son yıllarda artan sayısı ile memnuniyet oluşturan kitap kafe kültürü sonucunda birçok mekan açılmıştır. Miniyol’da sizlere en iyi kitap kafeleri tanıttı.
İçerik Başlıkları
    • Çilek Kitapkafe
    • Ekmek Teknesi
    • Liman Kitap Kahve
    • Kebikeç Kitap Kahve
    • Enderun Kitap & Kahve Evi
    • Ardıç Kitabevi

İstanbul’dan sonra Ankara’da kitap kafe kültürünü yaşatmaya başlayan ilk şehirlerimiz arasındadır. İlk yıllarda Ankara’daki kitap kafe kültürü kitap alışverişine odaklanan bir yapı gözetse de artık ders çalışma, etkinlik düzenleme, tematik atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan kitap okuma mekanları olarak da kullanılmaktadır. Bu kitap kafeler giderek ülkemizde de yaygınlaşmaktadır.

Çilek Kitapkafe

Tayfa Kitapkafe 3.nesil kahvelere ev sahipliği yapan ama aynı zamanda geleneksel kitap kafe izleri taşıyan bir kitap kafe. Çayınızı içerken kitap okuyabileceğiniz gibi sınavlarınıza burada sınavlarınıza çalışabilir ya da düzenlenen atölyelere burada katılabilirsiniz. Menüsü olması ile diğer kitap kafelerden ayrılan Tayfa Kitapkafe vegan seçeneklere de sahip.

Ekmek Teknesi

Burada, her gün size taze olarak sunulan el emeği kurabiyelerle içeceğiniz Türk kahvesi, kitap okurken sizleri rahatlatabilir. Ekmek Teknesi, uygun fiyatları ve sessiz ortamıyla öğrencilerin ve kitap kurtlarının vazgeçilmez adresidir.

Liman Kitap Kahve

Çukurambar’ın gözdesi Liman Kitap Kahve hediyelik eşyalar, filmler, kitaplar ve müzikle ilgili neredeyse her şeye ev sahipliği yapan harika bir kitap kafe. Modern tasarımı ile göz kamaştıran Liman Kitap Kahve bazı dönemlerde yazar-okur buluşmaları da gerçekleştirmektedir.

ankaradaki-kitap-kafeler

Kebikeç Kitap Kahve

Keçiören’in ilk kitap kafesi olan Kebikeç Kitap Kahve kitap okurken çay, kahve içebileceğiniz şirin bir kafe. Kitap satışı yapan kitap kafe aynı zamanda mekanında bulunan 2. El kitapların okunmasına da izin veriyor.

Enderun Kitap & Kahve Evi

Enderun Kitap ve Kahve Evi tamamen anne eli değmiş gibi bir mekan. Sessiz, nezih mekanda sarmaların yapılış anına bazen denk gelebilir, pişen kurabiyelerin kokusunu alabilirsiniz. Arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz gibi ders de çalışabileceğiniz Enderun Kitap ve Kahve Evi, çok uygun bir menüye sahip.

Ardıç Kitabevi

Genellikle çok kalabalık olan ve sigarada içilebilen mekanda sigara içilmeyen ve çok daha sessiz olan bölümler mevcut. Rafları kitap ve dergilerle dolu Ardıç Kitabevi, çok lezzetli ve çeşitli bir menüye sahip.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.