Arama yapın

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nedir?

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nedir?
Büşra Kurnaz
Gelişen yeni teknoloji özellikleri sayesinde hayatımıza giren Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, sürücülere hem konfor hem de güvenlik açısından büyük fayda sağlamaktadır. Peki Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nedir?
İçerik Başlıkları
    • Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nasıl Çalışır?
    • Anahtarsız Çalıştırma Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?
    • Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Sonradan Takılabilir mi?
    • Kiralık Araçlarda Anahtarsız Çalıştırma Sistemi 
Günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde araçlarda kişiselleştirme olanakları da oldukça fazlalaşmıştır. Sürücülerin araç tercihlerinde dikkat ettiği konular arasında güvenlik ve konfor ilk sıralarda gelmektedir. Gelişen yeni teknoloji özellikleri sayesinde hayatımıza giren Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, sürücülere hem konfor hem de güvenlik açısından büyük fayda sağlamaktadır. Peki Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nedir? 
 
Günümüzde genellikle üst segment araçlarda bulunan Anahtarsız Çalıştırma Sistemi sayesinde yanınızda anahtar taşımanıza gerek kalmamaktadır. Yanınızda taşıyacağınız elektronik kart sayesinde aracınıza yaklaştığınızda kapı kilitlerinizi direkt açabilir ve kontak bölümünde anahtar olmadan aracınızı çalıştırabilirsiniz.
 
Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi adıyla da bilinen bu kartlar sayesinde araçtan uzaklaştığınızda sensörler devreye girerek kapı kilitlerini aktif eder ve aracınızı kolaylıkla kilitlemenizi sağlar. 

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Nasıl Çalışır?

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, herhangi bir metal anahtarın mevcut olmadığı sinyal verici bir kumanda sayesinde aktif olmaktadır. Bu kumanda sayesinde aracınızda bulunan alıcıya düşük frekansta bir sinyal gönderilir. Alıcı tarafından sinyal algılandıktan sonra ECU’ya iletilir. 
 
Araca bindiğinizde anahtarsız çalıştırmanızı sağlayacak start/stop butonunu görebilirsiniz. Bu buton sayesinde aracı çalıştırabilir ya da durdurabilirsiniz. Araçların marka ve modeline göre Anahtarsız Çalıştırma Sistemi de farklılık göstermektedir. Bazı araçlarda start/stop butonuna bir kez basmanız yeterliyken bazı araçlarda ise uzun süre basılı tutmanız gerekebilir. 

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?

Start-Stop

Günümüzde tüm sürücüler içi konfor olmazsa olmazların başında gelmektedir. Hal böyle olunca otomotiv sektörü üreticileri günümüzün yeni nesil teknolojileri kullanarak araçlarda donanım ve sürüş konforunu arttıran yeni özellikler üzerinde çalışmaktadır. Anahtarsız Çalıştırma Sistemi araç sahiplerine hem güvelik açısından fayda sağlarken hem de konforu arttırmaktadır.
 
Anahtar taşıma zorunluluğunu kaldırması sayesinde sürücüleri ekstra bir yükten kurtarmaktadır. Kullanım konusunda da hız sağlayan sistem, yalnızca bir butonla çalışması sebebiyle araçlarda tercih edilen özelliklerden biri olmuştur. 
 
Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, sürücülere yalnızca konfor ve kolaylık sağlamamaktadır. Güvenlik açısından da oldukça önemli bir sistemdir. Sistemin mevcut olduğu araçlarda olası bir hırsızlık durumunda diğer araçlardaki gibi düz kontak yapma ihtimali bulunmamaktadır. 

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi Sonradan Takılabilir mi?

Anahtarsız Çalıştırma Sistemi mevcut olmayan araçlara sonradan entegre edilebilir. Bir diğer ismi Keyless Go olan start/stop sistemini yurt dışından getirterek aracınıza ekletebilirsiniz. Aracın kontak bölümüne eklenecek olan bu sistem aracınızı çalıştırmanızda ve durdurmanızda önemli bir rol oynadığı için işinde uzman olan birine montaj yaptırmanızı öneririz. 

Kiralık Araçlarda Anahtarsız Çalıştırma Sistemi 

Günümüzde araç kiralama yapacak sürücüler tarafından tercih edilen kiralık arabalarda konfor ve güvenlik özellikleri oldukça önemlidir. Anahtarsız Çalıştırma Sistemi sürücüye kolaylık sağlayan ve sürüş konforunu arttıran bir özellik olduğu için araç kiralama yaparken siz de bu özelliğin bulunduğu araçları tercih edebilirsiniz. Özellikle 2000 yılından sonra üretilen araçlarda genellikle default olarak eklenmiş olan Anahtarsız Çalıştırma Sistemi çoğu yeni model araçta bulunmaktadır. Sürüş konforuna önem veren sürücüler için 70.000’den fazla araç seçeneği bulunan Miniyol’dan araç kiralamak çok kolay! 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.