Arama yapın

Anadolu Yakası’nda Görmeniz Gereken Yerler

Anadolu Yakası’nda Görmeniz Gereken Yerler
Sinan Daşpınar
Tarihi ve doğal güzellikleriyle göz dolduran Anadolu Yakası’nda görülmesi gereken yerler listemize bir hafta sonu kaçamağı yapmak istiyorsanız göz atın!
İçerik Başlıkları
    • Kadıköy
    • Üsküdar
    • Kuzguncuk
    • Polonezköy
    • Miniyol Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
    • Araç Kiralamada Neden Miniyol?
Anadolu Yakası denince akla birçok gezilmesi gereken yer geliyor. Bu yerlerden bazıları tarihi dokulara sahipken, bazısı doğal güzellikleriyle ön plana çıkabiliyor. Anadolu Yakası’nda görülmesi gereken yerler arasında bu özellikleriyle ön plana çıkan semtleri öğrenmek ister misiniz? Anadolu Yakası’nın en güzel semtleri listemizi sizler için hazırladık. 

Kadıköy

Anadolu Yakası demek bir bakıma Kadıköy demektir. Anadolu Yakası’yla artık bütünleşmiş olan Kadıköy’ün ulaşımı da bulunduğu konum itibariyle oldukça kolay. Avrupa Yakası’nda bulunan birçok ilçeden deniz yolunu kullanarak Kadıköy’e rahatlıkla gelebilirsiniz. Kadıköy; Kadıköy çarşısı, Kadıköy barlar sokağı, Yel değirmeni, Moda gibi mekânları ile çok geniş skalalarda etkinlik imkanına sahip bir semt.  Buluşmalar, kahvaltılar, konserler, tiyatro ve opera gösterileri, bale sahneleri için birden fazla seçeneğe sahip olan Kadıköy, konumu ve sağladığı çeşitlilik ile Anadolu Yakası’nda görülmesi gereken yerler listemizin ilk sırasında bulunuyor.
 
anadolu-yakasi-mutlaka-görmeniz-gereken-yerler

Üsküdar

İstanbul’un Asya yakasında hem geniş hem de en eski yerleşim yeri olan Üsküdar’da görülmesi gereken yerler sayısı oldukça fazladır. Boğaziçi Köprüsü’nün hemen yakınında bulunan Beylerbeyi Sarayı ile büyülenebilir, kıyı bölgesindeki kubbeli Mihrimah Sultan Camisi’nde huzur bulabilirsiniz. Kız Kulesi manzarasına sahip kafelerde rahatlayıp deniz manzarasın tadına varabilirsiniz. En önemlisi de Kuzguncuk Mahallesi ile sakin bir kasaba ortamının tadına bakarak, doğayla huzur bulabilirsiniz.

Kuzguncuk

Anadolu Yakası’nın en güzel semtleri arasında olan Kuzguncuk Mahallesi, Üsküdar ilçesinde bulunur. Beylerbeyinin komşusu Kuzguncuk Mahallesi renkli ahşap evleri ve konsept kafeleri ile ünlüdür. Geçmişte Musevi ve Rum köyü olan mahalle Kuzguncuk Bostanı, Üsküdar Rum Ortodoks Kilisesi, Musevi Mezarlığı ve Beth Yaakov Sinagogu gibi tarihi ve dini dokulara ev sahipliği yapmaktadır.

Polonezköy

Anadolu Yakası’nda gezilecek yerler arasında bulunan diğer bir seçenek ise Polonezköy’dür. Beykoz’da bulunan Polonezköy, bünyesinde büyük bir tabiat parkını barındırmaktadır. Günübirlik etkinlikler için mükemmel bir seçenek olan Polonezköy Tabiat Parkı içinde birçok bitki ve hayvan çeşitliliğine ev sahipliği yapmaktadır. Polonezköy Tabiat Parkı şehrin kargaşasından uzaklaşıp rahatlamak için piknik yapmak, kamp imkanı, bisiklet ve yürüyüş alanları gibi farklı aktivitelere imkan vermektedir.

Miniyol Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Miniyol uygulamasına veya web sitesine hızlı şekilde üye olarak araç kiralama rezervasyonu yapabilirsiniz. Kampanyalar hakkında bildirimler alarak özel puan sistemi ile ödeme fırsatına sahip olun! İşlemleriniz hakkında soru sormak ve bilgi almak için 0850 304 69 63 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.

Araç Kiralamada Neden Miniyol?

Miniyol’da %100 ücret iade güvencesi, 7/24 çağrı merkezi, kullanıcı odaklı tasarım, güvenli ödeme, özel asistan, dijitalleşen geleneksel süreçler, gelişmiş filtreleme özellikleri vardır. Türkiye’nin yeni nesil araç kiralama motoru Miniyol ile farklı firmalar arasından taleplerinize en uygun olan araçları hızlı şekilde bulabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.