Arama yapın

Akdeniz’in En Güzel Sahilleri

Akdeniz’in En Güzel Sahilleri
Sinan Daşpınar
Dünya’nın en güzel sahillerine ev sahipliği yapan Akdeniz’in en güzel sahilleri listemize bloğumuzu okuyarak ulaşabilirsiniz.
İçerik Başlıkları
    • Kızkalesi Plajı
    • Kleopatra Plajı
    • Çıralı Plajı
    • Çevlik Plajı

Özellikle pandemiyle beraber en çok ziyaretçi akınına uğrayan bölgelerinden biri olan Akdeniz’in sahil ve plajları; turkuaz rengi denizi, yeşili, kendine has florası, tarihi zenginliğiyle gözde olmaya devam etmektedir. Mayıs ayından ekim ayının sonuna kadar denize girilebilmesi avantajı nedeniyle neredeyse kış mevsimi başlangıcına kadar ziyaretçi ağırlayan Akdeniz sahilleri hep gündemde kalmayı becerebilen yerlerden birisidir. Denizle çam ormanlarının buluştuğu bu plajlar izleyenlere ayrı bir zevk verirken fotoğraf çekimiyle uğraşanlar içinde eşsiz kareler yakalama fırsatı sunmaktadır. Akdeniz’in doğusunda dağların  denize paralel uzanması, dağlarla deniz arasında bir ova oluşumunu sağlamış; böylece ince kumdan meydana gelen muhteşem plajlar oluşmuştur. Miniyol bu blogunda Akdeniz’in en güzel sahilleri listesindeki ilk 5’i anlattı. 

 

Kızkalesi Plajı

Ülkemizde birkaç yerde Kızkalesi adıyla anılan yapılar vardır. Bunlardan birisi de Mersin’in Silifke ilçesinin yakınında bulunmaktadır. Mersin’de bulunan yapıdan adını alan Kızkalesi Plajı sakin ve sığ denizi nedeniyle tercih edilme sebeplerinden birisidir. Plaja girerken ödenen ücretle birlikte şezlong ve sandalye kiralanabilmektedir. Kale içinin ücretsiz gezilebildiği, deniz bisikletiyle Kızkalesi’ne gidilebilen plaj oldukça renkli bir ortama da sahip. Kızkalesi Plajı’nda soyunma kabini, wc, market gibi imkanlar sunulmaktadır.
 

Kleopatra Plajı

Ücretsiz girilebilen plajın uzunluğu yaklaşık iki km’dir. Kleopatra Plajı Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer almaktadır. Kumsalının altın sarısı olması ile ilgi çeken plajda aynı zamanda her türlü su aktivitesi yapılabilmektedir. Adını Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan almıştır. Şezlong ve şemsiye karşılığı ödenerek kullanılabilmektedir.
 
en-guzel-akdeniz-sahilleri

Çıralı Plajı

Olympos tarihi şehrinde liman olarak kullanılan Çıralı Plajı, yüzyıllar öncesinden beri kullanılmıştır. Olympos tarihi şehri içinde barındıran Çıralı Plajı yerli ve yabancı turistlerin günü birlik pansiyon ve bungalov evlerde konakladıkları bir gezi turu için idealdir. Aynı zamanda plaj deniz kaplumbağalarının üreme noktasıdır. Yaz aylarında düzenlenen tekne turlarıyla Adrasan, Korsan Koyu, Suluada gibi koyları görmek ve eşsiz denizinde yüzmek gün boyu planlanan aktivitelere katılmak oldukça güzel anılar ve deneyimler sağlayabilmektedir.
 

Çevlik Plajı

14 km uzunluğuyla dünyanın ikinci uzun plajı olan Çevlik Plajı Hatay’ın Samandağı ilçesinde bulunmaktadır. Genellikle dalgalı denize sahip olması nedeniyle iyi derece yüzme bilmek veya donanımlı bir yüzme şekli ile tedbir alınarak denize girilmesi tavsiye edilmektedir. Çevik plajına girin veya girmeyin yakınlarda bir başka etkinlik yapmak isterseniz yakında bulunan Titus Tüneli de ziyaret edebilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.