Arama yapın

Adatepe Köyü Gezilecek Yerler

Adatepe Köyü Gezilecek Yerler
Ömer Keskinsoy
Türkiye'nin birbirinden güzel köylerinden biri olan Adatepe Köyü hakkında bilmeniz gereken her şeyi Miniyol olarak sizler için derledik!
İçerik Başlıkları
    • Adatepe Köyü Nerede?
    • Adatepe Köyü’ne Nasıl Gidilir?
      • Toplu Taşıma
      • Karayolu
      • Havayolu
    • Çanakkale - Adatepe Köyü Arası Kaç Kilometredir?
    • Balıkesir - Adatepe Köyü Arası Kaç Kilometredir?
    • İstanbul – Adatepe Köyü Arası Kaç Kilometredir?
    • Adatepe Köyü’nün Yunan Mitolojisi’ndeki Yeri
    • Adatepe Köyü Gezilecek Yerler
      • Zeus Altarı
      • Adatepe Taş Mektep
      • Adatepe Zeytinyağı Müzesi
        • Adatepe Zeytinyağı Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
      • Adatepe Evleri
    • Adatepe Köyü’nde Ne Yenir?
    • Adatepe Köyü’nde Nerede Kalınır?
    • Çanakkale Araç Kiralama
Adatepe Köyü muhteşem doğası ve taş evleriyle ünlü Yunan mitolojisi için önem taşıyan şirin bir köydür. Kısa zamanlı geziler için harika bir rota olan Adatepe Köyü’nü araç kiralama yaparak kısa bir hafta sonu gezisi olarak şehrin kalabalığından kaçabilmek için tercih edebilirsiniz. 1900’lü yılların sonuna doğru İstanbul’dan bölgeye gelen bir grup insan tarafından tekrar hayat verilen köy, o zamandan beri eşsiz güzelliğini korumaktadır. Adatepe Köyü Nerede? Adatepe Köyü’ne Nasıl Gidilir? Adatepe’de Ne Yenir? Adatepe Gezilecek Yerler Nerelerdir? gibi sorularına yanıt bulabilmeniz adına Miniyol olarak sizler için Adatepe Köyü gezi rehberi hazırladık. Keyifli okumalar dileriz!
adatepe

Adatepe Köyü Nerede?

Adatepe Köyü, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesine bağlı bir köydür. Ege Denizi ve Midilli Adası'na bakan Kaz Dağı'nın batı yamaçlarında yer almaktadır. Ayvacık ilçe merkezine 30 kilometre mesafedeki Adatepe Köyü, Edremit Körfezi’nde bulunmaktadır.

Adatepe Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Toplu Taşıma

Adatepe Köyü’ne toplu taşıma ile direkt olarak ulaşım yok. İlk olarak köye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükkuyu beldesine ulaşım sağlanması gerekmektedir. Küçükkuyu’ya ulaştıktan sonra Adatepe Köyü’ne giden minibüslerle köye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Karayolu

Özel aracınızla veya araç kiralama işlemi yaptıktan sonra Adatepe Köyü’ne kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir veya Çanakkale tarafından geliyorsanız E87 karayolunu takip ederek ve “Adatepe Köy Yolu” tabelasını görünce köy yoluna saparak rahat bir şekilde Adatepe’ye varabilirsiniz.
İstanbul’dan gelebilmek içinse Balıkesir’e doğru yola çıkmak ve Balıkesir şehir merkezine girmeden D230 karayolu ile Edremit Körfezi’ne doğru yol almak gerekmektedir.

Havayolu

Adatepe Köyü’ne havayolu ile ulaşım oldukça basit bir seçenek olarak göze çarpmaktadır. Adatepe Köyü ile Balıkesir Koca Seyit Havalimanı arası 48 kilometredir. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda araç kiralama işlemi yaparak yaklaşık 50 dakika gibi bir sürede Adatepe Köyü’ne varabilirsiniz.
Kolayca Adatepe Köyü’ne ulaşım sağlayabilmek için Miniyol aracılığıyla Balıkesir Koca Seyit Havalimanı araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Bütçenize en uygun kiralık aracı Miniyol’da fiyat karşılaştırması yaparak kiralayabilirsiniz.
adatepe gezi rehberi

Çanakkale - Adatepe Köyü Arası Kaç Kilometredir?

Çanakkale şehir merkezi ile Adatepe Köyü arası yaklaşık 95 kilometredir. Çanakkale şehir merkezinden araç kiralama işlemi yaparak ortalama 1,5 saatte Adatepe Köyü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Balıkesir - Adatepe Köyü Arası Kaç Kilometredir?

Balıkesir şehir merkezi ile Adatepe Köyü arası yaklaşık olarak 127 kilometredir. Yolculuğunu daha keyifli bir hale getirmek için Balıkesir şehir merkezinden araç kiralama işlemi yaparak ortalama 1 saat 50 dakika gibi bir sürede Adatepe Köyü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul – Adatepe Köyü Arası Kaç Kilometredir?

İstanbul ile Adatepe Köyü arası yaklaşık olarak 405 kilometredir. İstanbul’dan araç kiralama işlemi yaparak ortalama 5 saat gibi bir sürede Adatepe Köyü’ne ulaşım sağlayarak keyifli bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

Adatepe Köyü’nün Yunan Mitolojisi’ndeki Yeri

Adatepe Köyü birçok mitolojik efsaneye de ev sahipliği yapmaktadır. Çeşitli kaynaklarda yer alan bilgilere göre bu zamanın Adatepe Köyü’nde geçici olarak konaklama ve çobanlık yapan Troya prensi Paris; Afrodit, Hera ve Athena arasında gerçekleşen güzellik yarışmasına hakemlik yapmıştır. Üç tanrıça Paris’e kendisini seçmeleri sonucunda çeşitli vaatler vermiştir. Paris’in seçimi ise kendisine Spartalı Helen’in aşkını vaat eden Afrodit olmuştur. Bunun sonucunda Sparta kralının eşi Helen’i kaçıran Paris, 10 yıl sürecek olan Truva Savaşı’nın çıkmasına sebep olmuştur.
Yine rivayetlere göre Yunan mitolojisinin en büyük tanrısı olarak kabul edilen Zeus eşi Hera ile birlikte Truva Savaşı’nı Adatepe Köyü’nden izlemiştir. Ayrıca yine rivayetlere göre Zeus eşi Hera’ya Adatepe Köyü’nde aşık olmuştur.
adatepe gezilecek yerler

Adatepe Köyü Gezilecek Yerler

Kaz Dağları’nın eteklerinde ve deniz kıyısında kurulmuş olan Adatepe Köyü, tarihi dokusuyla tam bir masal köyüdür. Tipik mimariye sahip eski taş evler, bu köyde Türklerin ve Rumların barış içinde yaşadığı mutlu zamanları yansıtmaktadır. Bu taş evleri görmek bile sadece başlı başına bir ziyaret sebebi. Köyde bulunan zeytin ağaçları da harika bir doğa manzarası sunmaktadır. Günümüzde Adatepe Köyü ve çevresindeki zeytinlikler kültürel ve doğal miras olarak kanunla korunmaktadır. Hazırsanız koruma altındaki harika Adatepe Köyü’nde gezilecek yerler listesine başlayalım.
  1. Zeus Altarı

İlyada destanında yazanlara göre Yunan mitolojisinin en büyük tanrısı Zeus, İda Dağı’nda yaşamıştır ve Truva Savaşı’nı İda Dağı’ndan takip etmiştir. Günümüzde bu bölgede yapılan araştırmalar sonucu İlyada destanında sözü edilen İda Dağı’nın tepesindeki Zeus’un evinin Adatepe’deki Zeus Altarı olduğu tahmin edilmektedir.
Dede Tepe olarak adlandırılan tepede bulunan Zeus Altarı kayanın işlenmesiyle oluşmuştur. Kayaların oyulmasıyla yapılan merdivenlerle çıkılan Zeus Altarında Zeus Mağarası olarak adlandırılan bir sarnıç da bulunmaktadır. Ayrıca Çanakkale gazisi Erdem Dede’nin mezarı da burada bulunmaktadır. Adatepe Köyü’nün en güzel yerlerinden biri olan Zeus Altarını Adatepe gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.
Zeus Altarı konumu için tıklayınız.
  1. Adatepe Taş Mektep

Osmanlı zamanında devletin en güzel köylerinden biri olan Adatepe Köyü, savaş yıllarının etkisiyle terk edilmeye başlanmıştır. O dönemde köyün ilkokulu olarak hizmet veren Adatepe Taş Mektep, hızla azalan nüfus karşısında kapatılmak zorunda kaldı. Yaklaşık 40 sene boyunca eğitim veren bu kurum terk edildikten sonra yıpranarak bir daha kullanılmamak üzere tarihi bir yapı olarak kalmıştır.
1900’lü yıllarının sonunda İstanbul’dan bölgeye gelen bir grubun Adatepe Köyü’nü yeniden canlandırmasıyla Adatepe Taş Mektep’te bugünkü popülerliğini kazanmaya başladı. Bu grup tarafından aslına uygun olarak restore edilen Adatepe Taş Mektep içerisinde bulunan çeşitli kitaplarla muhteşem bir sanat atölyesine çevrilmiştir. Adatepe’de gezilecek yerler listesinde kesinlikle olması gereken Adatepe Taş Mektep, köyün en güzel yapılarından biridir.
Adatepe Taş Mektep konumu için tıklayınız.
adatepe köyü ulaşım
  1. Adatepe Zeytinyağı Müzesi

Adatepe ve çevresindeki zeytinlikler uçsuz bucaksız bir ağaç okyanusu gibi görünmektedir. Ayrıca birçok kişiye göre Ege kıyılarının en aromatik zeytinyağı bu bölgede üretiliyor. Bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytinciliği ön plana çıkarmak için 2001 yılında bir zeytinyağı üreticisi firma tarafından satın alınan sabun fabrikası müzeye çevrilerek Adatepe Zeytinyağı Müzesi adı altında zeytincilik işini ziyaretçilere sergilemeye başlamıştır.
Zeytinyağı üretimine devam edilen fabrikada bir yandan da zeytin, zeytinyağı ve sabun üretiminde kullanılan araç gereçler sergilenmektedir. Müzede sergilenen araç gereçlerden bazıları; zeytinyağı pres makinesi, zeytin toplama aleti, zeytin taşıma ve saklama kaplarıdır. Ayrıca müzeyi ziyarete gelen gezginler zeytinyağının nasıl üretildiğini yerinde görüp tadımını yaparak da ilginç bir deneyim yaşama fırsatı yakalayabilmektedirler. Adatepe gezinizi planlarken Adatepe’de gezilecek yerler arasına Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni de eklemeyi unutmayın.

Adatepe Zeytinyağı Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni haftanın yedi günü 09.00 – 17.30 saatleri arasında ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.
Adatepe Zeytinyağı Müzesi konumu için tıklayınız.
  1. Adatepe Evleri

Adatepe Köyü klasik taş mimarisiyle yapılmış birbirinden güzel evleri bulundurmaktadır. Adatepe geziniz boyunca her sokakta göreceğiniz bu harika taş evlerde zamanında Türkler ve Rumlar dost olarak birlikte yaşamaktaydılar. Adatepe Köyü’ne gelmişken bu taştan yapılmış harika Adatepe Evlerinin fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmeyin.
adatepe köyü nerede

Adatepe Köyü’nde Ne Yenir?

Adatepe Köyü’nde denemenizi tavsiye edebileceğimiz başlıca lezzetler şunlardır.
  • Sebzeli gözleme
  • Karadut suyu
  • Otlu dondurma
  • Köyün ünlü zeytinleri

Adatepe Köyü’nde Nerede Kalınır?

Adatepe’de konaklayabileceğiniz bazı yerler şunlardır:
  • Hünnaphan Butik Otel
  • Adatepe Ida Blue Hotel
  • Mavras Taş Odalar
  • Adatepe Otel Kazdağları
  • Zeushan Butik Otel

Çanakkale Araç Kiralama

Adatepe gezinizi gerçekleştirmenizin en kolay ve rahat yolu araç kiralama işlemi yapmaktır. Miniyol.com veya Miniyol mobil uygulaması aracılığıyla araç kiralama işlemi yaparak Adatepe gezilecek yerler listesinde bulunan yerlere kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Birçok araç kiralama firmasının fiyatlarını karşılaştırabileceğiniz Miniyol ile bütçenize en uygun aracı bularak zaman kaybetmeden Adatepe gezinize başlayabilirsiniz. Sadece 3 adımda kolayca gerçekleştireceğiniz araç kiralama işleminizi yaşayacağınız bir aksilik olması durumunda %100 para iadesiyle iptal edebilme fırsatı da bulunmaktadır. Detaylı bilgi için 0850 304 6963 numaralı telefon numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Çanakkale şehir merkezi araç kiralama işlemi için tıklayınız.
Çanakkale Havalimanı araç kiralama işlemi için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.