Arama yapın

2. El Araç Alırken Kaporta Boya Ekspertizi

2. El Araç Alırken Kaporta Boya Ekspertizi
Sinan Daşpınar
2.el araç alım satımlarında iki tarafında sorun yaşamaması için ekspertiz raporu büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde oldukça yaygınlaşan ekspertiz raporu aracın detaylı olarak incelenmesi için gereklidir.
İçerik Başlıkları
    • Kaporta Boya Ekspertizi Nedir?
    • Kaporta Boya Ekspertizi Nasıl Yapılır?
    • Kaporta Boya Ekspertizi Şart Mı?
    • Oto Ekspertiz Gerekli Mi?

2.el araç alım satımlarında iki tarafında sorun yaşamaması için ekspertiz raporu büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde oldukça yaygınlaşan ekspertiz raporu aracın detaylı olarak incelenmesi için gereklidir. Boya, çizik, çürük, çöküntü, paslanma, vuruk ve değişen tespitinin yapılabilmesi aracın ortalama olarak fiyatının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır. Özellikle araç için önemli olan kaporta kısmında hafif kazalara bağlı olarak çizik, vuruk veya çöküntüler sıkça görülebilmektedir. Bu sebeple boya ve kaporta ekspertizinin ikinci el araç alınırken muhakkak yapılması gerekmektedir. 

Kaporta Boya Ekspertizi Nedir?

Kaporta boya ekspertizi aracın dışında görünen herhangi bir parçanın hasar görmesi sonucunda oluşabilecek değişim ve boyanın tespit edilmesine olanak sağlamaktadır. Özellikle ikinci el araç satın alırken boya ve değişen durumları büyük bir öneme sahiptir. İlerleyen süreçte herhangi bir sorun yaşanmaması için kaporta boya ekspertizinin kesinlikle yapılması tavsiye edilmektedir. 
 
Günlük hayatınızı kolaylaştırmak ve konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamak için
sizlerde kiralık araç seçeneklerimizden faydalanabilirsiniz.

Kaporta Boya Ekspertizi Nasıl Yapılır?

Kaporta

Kaporta boya ekspertizi işleminde ilk adım micron ölçen alet ile aracın dış yüzeyinin taranmasıdır. Bu işlem ile aracın dış yüzeyinde bulunan boyanın kalınlığı hesaplanmaktadır. Bu hesaplama sonucunda alınan veriler ile aracın fabrika çıkışı sonrasında olan veriler karşılaştırılmaktadır. Bu karşılaştırma sonucunda kalınlığın fazla çıkması araç üzerinde boya olduğu anlamına gelmektedir. Bu işlem sonrasında göz ile boya tespiti yapılır. Araç üzerinde herhangi bir parça değişine veya boya durumu olması durumunda not alınarak işleme alınır. Kontrol sırasında araç lift üzerine çıkartılarak gövde üzerinde herhangi bir sorun olup olmadığına bakılır. 

Kaporta Boya Ekspertizi Şart Mı?

İkinci el araç satın alırken en önemli detaylardan biri ekspertizdir. Alınacak aracın en iyi şekilde incelenmesi aracın fiyatının belirlenmesinde etkilidir. Aracın kapsamlı olarak kontrol edilmesi sayesinde mağduriyet yaşanması da engellenmektedir. Her ne kadar kaporta boya ekspertizi şart olmasa da aslında oldukça gereklidir. Gerek alıcı gerekse satıcıların ilerleyen süreç içerisinde herhangi bir sorun yaşamaması adına araç alımı öncesinde ekspertize sokulması tavsiye edilmektedir. 

Oto Ekspertiz Gerekli Mi?

Birçok kişi oto ekspertizin gerekli olup olmadığı konusunda kaygı yaşamaktadır. Fakat araç alım ve satımlarında oto ekspertiz oldukça önemli bir detaydır. Aracın fiyatının belirlenmesi ve ilerleyen süreçte her iki tarafında sorun yaşanmaması için mutlaka ekspertize başvurulması gereklidir. Oto ekspertiz sayesinde araç ile ilgili birçok detaylı veriye ulaşılmaktadır. Kaporta ve boya ekspertizi bu süreçte oldukça önemlidir. Aracın dış kaplaması, değişeni ve boya durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olunabilmesi için oto ekspertiz raporu alınması tavsiye edilmektedir. Bilinenin aksine bu durum yalnızca alıcılar için değil satıcılar için de önemli bir detaydır. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.