Arama yapın

Belek Gezilecek Yerler I Sıralı Liste En Güzel 20 Yer

Belek Gezilecek Yerler I Sıralı Liste En Güzel 20 Yer
Yasin Akgül
Antalya ve Belek denildiğinde akla gelen ilk şeyler deniz, kum ve güneştir. Yaz dönemi tatillerinin vazgeçilmezi olan deniz keyfi Belek’e gelenlerin ilk yapmak istedikleri aktivitedir.
İçerik Başlıkları
    • Tarihi Yerler
      • 1.Perge Antik Kenti
      • 2.Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu
      • 3.Aspendos Köprüsü
      • 4.Sillyon Antik Kenti
      • 5. Pednelissos Antik Kenti
    • Doğal Yerler
      • 6.Zeytintaş Mağarası
      • 7.Köprülü Kanyon Milli Parkı
      • 8.Boğazkent Kuş Cenneti
      • 9.Kurşunlu Şelalesi
      • 10.Uçansu Şelalesi
    • Belek Plajları
      • 11.Belek Halk Plajı
      • 12.Taşlıburun Plajı
      • 13.Boğazkent Halk Plajı
      • 14.Kadriye Halk Plajı
      • 15.Titanic Beach
      • 16.Belek Saat Kulesi
    • Belek Civarı Gezilecek Yerler
      • 17.Manavgat Şelalesi
      • 18.Düden Şelalesi
      • 19.Belek Golf Sahaları
      • 20.Belek Gece Hayatı
250 tl indirim
Antalya ve Belek denildiğinde akla gelen ilk şeyler deniz, kum ve güneştir. Yaz dönemi tatillerinin vazgeçilmezi olan deniz keyfi Belek’e gelenlerin ilk yapmak istedikleri aktivitedir. Özellikle Belek, önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir. Beldeye yapılan golf sahaları turizm alanında hızlı bir gelişime sebep olmuştur. Golf sahalarının ününün yayılmasından sonra milyonlarca turist beldeye gelmiş konaklama ihtiyaç artmıştır. Konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilmek için belde de aynı şekilde otellerde yükselişe geçmiştir. Belek’e bir tatil rotası hazırladığınızda gideceğiniz plajlar, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü konumlar kesinlikle olmalıdır. Antalya Belek’te tatilinizi en verimli şekilde geçireceğiniz hem plaj keyfi hem de kültür gezileri yapabileceğiniz gezi rehberi hazırlayalım. Belek’te gezilecek en güzel 20 yere en kolay ve rahat seyahat için araç kiralama hizmetlerini kullanmayı unutmayın. Kiraladığınız aracınızla dış etmenlere bağımlı olmadan dilediğiniz zaman, dilediğiniz yere özgürce seyahat edin.
 
belek gezilecek yerler
 
Genel olarak denizi ve turistik etkinlikleriyle bilinen Antalya ve Belek’in aslında birçok tarihi ve doğal güzelliği de bulunmaktadır. Hatta Antalya’da birçok antik kente ait kalıntılar bulunur. Belek’e tatil yapmaya geldiğinizde gezi planınıza antik kentleri eklemeyi unutmamanız gerekir. Belek civarında bulunan antik kentlere ve tarihi bölgelere gitmek için toplu taşıma ya da taksi gibi zamanınızdan götürecek seçenekler yerine araç kiralama hizmetini kullanarak bölgedeki tarihi mekanlara dilediğiniz zaman, dilediğiniz şekilde giderek gezinizi yapabilirsiniz.

Tarihi Yerler

1.Perge Antik Kenti

perge antik kenti

Perge Antik Kenti, Belek’e 28 kilometre uzaklıkta yer alır. Helenistik dönemin içerisinde en zengin ve güzel şehirleri arasında Perge Antik Kenti de gösterilmekteydi. Helenistik dönem göz önüne alındığında zengin ve gelişmiş kentlerin birçoğunun Antalya ve çevresinde bulunduğu bilinmektedir. Ünlü Yunan matematikçi Pergeli Apollonius’un memleketi Perge Antik Kenti’dir. Kentte tipik Yunan-Roma mimarisine ait evlerden kalıntılar bulunur. Bölgede günümüze kadar çok iyi bir şekilde korunmuş Perge Antik Tiyatrosu yer almaktadır. 13 bin kişilik geniş bir kapasiteye sahip olan antik tiyatroda vahşi hayvan dövüşleri ve gladyatör dövüşleri gibi dönemin ünlü etkinlikleri yapılır, kent sakinlerinin eğlenmesi sağlanırdı. Belek için önemli bir yere sahip olan Perge Antik Kenti, bölgede tatil yapmayı planlıyorsanız görmeniz gereken yerler arasındadır.

2.Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu

aspendos antik kenti

2 bin yıllık geçmişe sahip olan Aspendos Antik Kenti’nin en önemli yapısı Aspendos Tiyatrosu’dur. Milatta sonra 139-168 tarihleri arasında yapıldığı düşünülen tiyatro günümüze kadar dayanmıştır. 15-20 bin kişilik antik tiyatro iyi bir şekilde korunmuş olması nedeniyle yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir. Günümüze kadar bozulmamış olması dönemin mimarisi ve kültürel dokusuyla ilgili önemli bilgiler vermektedir. Belek tatiliniz sırasında deniz, kum, güneş üçlüsünden biraz uzaklaşmak istediğinizde kültür geziniz için ilk uğramanız gereken yerlerden biri devasa yapılı tiyatrosuyla Aspendos Antik Kenti’dir. Belek merkeze yakın gezilecek yerler arasında da oldukça mantıklı bir seçenektir. Belek merkezden Aspendos Antik Kenti arasındaki mesafe 17 kilometredir.

3.Aspendos Köprüsü

aspendos köprüsü

4. yüzyılda Roma Dönemi’nde inşa edilen Aspendos Köprüsü Belek, Belkıs köyü sınırlarında bulunan Belkıs, Eski Köprü ve Köprüpazar gibi isimlerle de bilinen köprüdür. 9 kemerli olan köprü 259 metre uzunluğundadır. Eurymedon Köprüsü’nün deprem nedeniyle yıkılmasından sonra Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından aynı temeller üzerine 1219-1237 yılları arasında tekrar yaptırılmıştır. Belek’ten 14 kilometre uzakta yer alan köprü Aspendos Antik Kenti güzergahı üzerinde yer alır. Antik kent geziniz sırasında ufak bir mola verip köprünün mimarisi ve tarihi dokusunu inceleyip fotoğraf çekebilir, doğanın içinde ufak bir dinlenme fırsatı bulabilirsiniz.

4.Sillyon Antik Kenti

sillyon antik kenti

Aspendos ve Perve kentleri arasında bulunan Sillyon Antik Kenti, Pamfilya dönemi şehirlerinden biridir. Diğer antik kentlere göre farkı askeri üs olarak kullanılmasıdır. Kayalıklar üzerine kurulması nedeniyle de diğer şehirler gibi etrafı surlarla çevrilmemiştir. Dünya’da en iyi korunan antik kentleri arasında gösterilen Sillyon, Bizans yapılarıyla dikkat çekmektedir. 1969 yılında gerçekleşen toprak kayması nedeniyle şehre ait antik tiyatro maalesef çökmüştür. Koçhisar Tepesi’nde kurulan şehre sadece özel araç ile ulaşım bulunmaktadır. Bu nedenle Sillyon Antik Kenti’ni görmeye gitmek istiyorsanız Belek’te araç kiralama yaparak ziyaret edebilirsiniz. Bir gününüzü kültür gezilerinize ayırmak isterseniz de Sillyon ve diğer antik kentlere kiralık aracınızla yolda dilediğiniz yerde durup, doğanın tadını çıkararak özgürce gezinizi yapabilirsiniz. 

5. Pednelissos Antik Kenti

pednelissos antik kenti

Belek’te bulunan Perge ve Aspendos Antik Kentleri’ne göre bazı farklılıkları bulunmaktadır. Perge ve Aspendos ova, deniz kenarı ve daha kolay ulaşılabilir bir konuma kurulmuşken Pednelissos dağ yamacında kurulmuştur. Belek merkezden 53 kilometre uzaklıkta bulunan antik kent Belek merkezde gezilecek yerler arasına girmez. Şehirde birçok yapı zaman içinde çökmesine rağmen hala sağlam bir şekilde kalan kuleler, su sarnıçları, sur duvarları ve giriş kapısı vardır. Geziniz sırasında bu yapıları yakından inceleyebilirsiniz. Uzaklığı ve dağ yamacında kurulmuş olmasından dolayı Belek’te gezilecek yerler arasında çok gösterilmese de zamanınızı ayırıp görmeniz gereken tarih yolcusu bir mekandır. Pednelissos’a gitmek zahmetli olsa da safari ve doğa yürüyüşü için güzel bir bahanede olabilir. Zorlu yol koşulların uygun bir aracınız olması gerekir. Özel aracınız yoksa Belek’te yol şartlarına uygun bir araç kiralamak en iyi seçenek olabilir. Antalya’ya özel aracınızla gelmiş olsanız bile yol koşulları nedeniyle yola uygun farklı bir araç kiralamak isteyebilirsiniz.

Doğal Yerler

6.Zeytintaş Mağarası

zeytintaş mağarası

Belek’ten yaklaşık 26 kilometre uzakta bulunan Zeytintaş Mağarası’nın 8 milyon yaşında olduğu söylenmektedir. 1997 yılında bölgede taş ocağı açmak için yapılan çalışmalar sonucundan tesadüfen bulunan mağara 2 katlı, 70 metre uzunluğunda 14 metre derinliğinde iki katlıdır. Damlataşlar ve sarkıtlardan oluşan mağara oldukça özenli ve titiz bir şekilde muhafaza edilmektedir. Mağara içerisinde herhangi bir şeye zarar verilmemesi için fotoğraf çekmek bile yasaktır. Mağara ziyaretleri belli sayıdaki gruplar alınarak yapılır. Mağara iğneler, sarkıt, sütun, dikit ve damlataşları kesinlikle görülmesi ve incelenmesi gereken oluşumlardır. 

7.Köprülü Kanyon Milli Parkı

köprülü kanyon parkı

Antalya Belek’ten 63 kilometre uzaklıkta tarihi Selge kentinin bulunduğu yerde büyük bir alanı kaplayan doğasıyla ziyaretçilerinin beğenisini kazan bir kanyondur. 1973 yılında milli park ilan edilen Köprülü Kanyon aynı zaman 14 kilometre uzunluğuyla da Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biridir. Isparta’nın Kasımlar beldesinden başlayan kanyon Antalya’nın Değirmenözü köyüne kadar uzanır. Doğal güzelliğiyle farklı bir deneyim sunan Köprülü Kanyon, rafting, kano, doğa yürüyüşü, balıkçılık, tırmanış, kampçılık, piknik ve safari gibi birçok etkinliği yapabilecek imkanlara sahiptir.
Vadi boyunca yapacağınız yürüyüş ve gezinizde tarihi yapıları da görebilmeniz mümkün. Roma dönemine ait birçok köprü, yapı ve eski döneme ait parçaları kanyon boyunca yapacağınız gezilerinizde görebilirsiniz. 

8.Boğazkent Kuş Cenneti

bogazkent kus cenneti

İsmini sonuna kadar hak eden konumlardan biridir. 200’den fazla kuş türünün tespit edildiği bölgede nesli tükenmekte olan birçok kuş türünü de barındırır. Antalya’nın en özel yerlerinden biri olarak görülmektedir. Hem doğanın tadını çıkarmak için hem de kuş gözlemciliği yapmak için Antalya’ya gelenleri sıkça tercih ettiği yerlerden biridir. Doğa fotoğrafları çekmek için de oldukça uygun bir konum olan Boğazkent Kuş Cenneti doğal yaşamın keyfini çıkarmak için en iyi noktalardan biri.

9.Kurşunlu Şelalesi

kurşunlu şelalesi

Hem Belek hem de Antalya merkeze yakın bir konum olan Kurşunlu Şelalesi, tabiat ve doğa parkı içinde yer alır. Piknik alanları, çocuk oyun parkları ve manzara noktalarıyla ziyaret edenlerin yapabileceği birçok aktivite bulunur. Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı’nda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması için kafe ve restoran alternatifleri de bulunmaktadır. Şahsi ya da kiraladığınız aracınızla geldiğinizde kolayca bırakabileceğiniz park alanları vardır. Doğanın içinde dinlenip yürüyüş yaparken, doğada yaşayan vahşi hayvanları görme fırsatı da bulabilirsiniz. Doğal yaşam popülasyonu yüksek olan Kurşunlu Şelalesi Tabiat ve Doğa Parkı, Belek’in en meşhur gezilecek doğal yerleri arasından biridir tatil rotanızı bu şekilde ayarlamanız keyifli vakit geçirebileceğiniz farklı bir fırsat sunmaktadır.

10.Uçansu Şelalesi

uçansu şelalesi

Toroslardan gelen suların iki farklı noktadan dökülmesiyle oluşmaktadır. Antalya Belek’e 60 kilometre uzaklıkta yer alan Akçapınar Köyü, Aziz Paul Yolu üzerinde yer alır. Toros dağlarından gelen suların iki farklı noktadan akmasıyla oluşan şelale ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunar. Belek’e gelip doğa gezileri yapmak isteyenlerin gezi rehberlerinde sıkça yer alan bir konumdur. 50 metre yükseklikten akan suyla oluşur. Şelaleyi ziyaret edenlerin sık yaptığı etkinliklerden biri de yüksek noktalardan kendini buz gibi şelale suyuna bırakmaktır. Belek civarı gezilecek yerler ve doğal konumlar hakkında gezi listeleri yapıldığında genel tavsiye Uçansu Şelalesi’ne kesinlikle gidilmesi gerektiğidir.

Belek Plajları

11.Belek Halk Plajı

belek halk plajı

Antalya Belek’in mavi bayraklı plajlarından biridir. Plaj olmasının dışında birçok farklı etkinliği de ev sahipliği yapan bir tesis görevi görmektedir. Konserler, voleybol turnuvaları ve spor etkinlikleri gibi pek çok aktivite Belek Halk Plajı’nda yapılmaktadır. Beş yıldızlı otellerin plajlarının kalitesinde olan Belek Halk Plajı 275 metre uzunluğunda yerli ve yabancı turistlerin deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için genellikle tercih ettiği noktalardan biridir. Güvenlik açısından da herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması için hem kolluk kuvvetleri hem de güvenlik kameraları ile korunmaktadır.

12.Taşlıburun Plajı

taşlıburun

Antalya genel olarak denizi, güneşi ve kumuyla ün kazanmıştır. Her yıl milyonlarca turist Antalya’ya güneşin ve denizin tadını çıkarmak için gelir. Turistik merkezleri, doğası ve tarihi her ne kadar güzel olsa da ziyaretçilerin ilk düşündüğü aktivite sıcak havada denize girebilmektir. Belek’te bulunan Taşlıburun Plajı denize girebilecek alanlardan biridir. Şezlong, şemsiye ve tuvalet gibi hizmetleri bulunan plajda denize girerek sıcak ve bunaltıcı Antalya havasından kurtulup, rahatlama imkanı bulursunuz.

13.Boğazkent Halk Plajı

boğazkent halk plajı

Belek Halk Plajı’ndan 9 kilometre uzaklıkta bulunan Boğazkent Halk Plajı, tertemiz denizi ve sessiz kumsalıyla ün kazanmıştır. 150 metre uzunluğuyla Belek Halk Plajı’na göre daha küçüktür. Genellikle daha sakin ve sessiz bir ortam arayanların tercih ettiği bir plajdır. Şezlong ve şemsiye gibi imkanları kullanabilirsiniz. Alışveriş yapabileceğiniz, bir şeyler yiyip içebileceğiniz mekanlar hemen Boğazkent Halk Plajı etrafında yer alır. Plaj çevresinde kamp ve piknik yapmak için alanlarda bulunur.
Bir de sadece kadınların girebildiği Boğazkent Kadınlar Plajı bulunmaktadır. Çakıl ve kumlardan oluşan plajın diğerlerine göre herhangi bir farkı yoktur. Sessiz ve sakin ortamıyla kadınlara özel aynı imkanlara sahip bir plajdır.

14.Kadriye Halk Plajı

kadriye halk plajı

Belek, Kadriye mahallesinde yer alan Kadriye Halk Plajı, Belek’in en iyi halk plajları arasında gösterilir. 300 metre uzunluğunda olan plajın masmavi ve temiz denizi, altın sarısı ince kumları en önemli özelliklerinden biridir. Sığ denizi nedeniyle çocuklu aileler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Yer yer derinliği değişen plajlar yerine aileler daha güvenilir olduğu için bu plajı seçerler. Kadriye Halk Plajı’nda piknik ve kamp yapabilmek için alanlar yer alır. Doğayla iç içe alan plaj denize girenlerin doğayla buluşmasına da imkan sağlar. Doğa yürüyüşü yapmak içinde oldukça uygundur. Plaj boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz dükkanlar, yeme içme ihtiyaçlarınız için kafe ve restoranlar bulunur.

15.Titanic Beach

titanic beach

Belek’te bulunan diğer plajlara göre deniz suyu sıcaklığı bakımından farklılık gösterir. Titanic Beach deniz suyu daha ılıktır. Bu nedenle sıcak deniz suyu sevenlerin daha çok tercihi bir plajdır. Diğer plajlarda olduğu gibi tertemiz ve masmavi bir denizi vardır. Kadriye Halk Plajı gibi denizi bir sığdır. Çocukluk ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin tercihleri arasında yer alır. Plaj çevresinde bulunan dükkanları, restoran ve kafeleriyle ihtiyaç duyduğunuz her şeyi karşılayabilirsiniz. Şezlong, şemsiye ve tuvalet hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz. Titanic Beach çevresinde çok fazla otel seçeneği bulunur, bu nedenle plaja yakın bir konaklama arıyorsanız bu bölgeden otel seçeneklerine bakabilirsiniz.

16.Belek Saat Kulesi

belek saat kulesi

Belek beldesinin simgelerinden biridir. Şehir merkezinde, semt pazarının kurulduğu bölge üzerinde yer almaktadır. Belek Saat Kulesi’nin inşa edildiği dönem tam olarak bilinmemektedir fakat Osmanlı Hükümdarı II. Abdülhamit tarafından inşa ettirildiği tahmin edilmektedir. Belek beldesi için önemli bir yapı olan saat kulesiyle ilgili hediyelik birçok eşya satılır. Belek tatiliniz sonrası hediyelik eşya olarak Belek Saat Kulesi’ne ait biblo, magnet gibi türlerini tercih edebilirsiniz.

Belek Civarı Gezilecek Yerler

17.Manavgat Şelalesi

manavgat şelalesi

Belek civarı gezilecek yerlerin arasında en iyi seçeneklerden biri de Manavgat Şelalesi’dir. Belek’e yaklaşık 47 kilometre uzaklıkta bulunan Manavgat Şelalesi, Torosların yamaçlarından akan suyun Manavgat Nehri ile birleşip 5 metre yükseklikten düşer. Çevresinde bulunan kafe, restoran, çay bahçesi ve diğer dükkanlarıyla birlikte ihtiyacınız olan her şeyi karşılayabilirsiniz. Kamp ve piknik alanlarının bulunduğu Manavgat Şelalesi’nde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Şelale’de yapabileceklerinizin dışında Manavgat Nehri üzerinde kano ve rafting aktivitelerine katılabilirsiniz. Manavgat Şelalesi’ne gitmek istediğinizde belli saatlerde toplu taşıma ile gidebilirsiniz fakat bu yeterince özgürlük sağlamazlar. Bu nedenle Antalya Belek ya da Manavgat’tan araç kiralama hizmeti kullanarak Manavgat Şelalesi ve çevresine geziler yapabilirsiniz.

18.Düden Şelalesi

düden şelalesi

Düden Şelalesi, Belek’e 27 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Belek civarından ve Antalya merkezden kolaylıkla gidebilen Düden Şelalesi, doğanın tadını çıkarmak, piknik ve kamp yapmak için ideal yerlerden biridir. Şelale’nin kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali oluşturur. Düden Şelalesi için anlatılan bir hikayede Büyük İskender’in bu bölgeden geçerken atlarına şelaleden su içirdiğidir. Bu nedenle bazı kaynaklarda İskender Şelalesi ismi verilir. 40 metre yükseklikten dökülen Düden Şelalesi, manzarasıyla ziyaretçilerini oldukça etkiler. Şelale etrafında çay bahçeleri, restoran, kafe, kahvaltı dükkanlarıyla doğanın ve manzaranın tadını çıkarırken keyifli vakit geçirebilirsiniz.

19.Belek Golf Sahaları

belek golf sahaları

Belek’in Antalya’da turizm merkezlerinden biri haline gelmesinin en önemli sebeplerinden biri de dünyaca ünlü golf sahalarının yapılmasıdır. Golf sporunun profesyonelleri tarafından onay alan golf sahalarıyla her yıl milyonlarca turisti Belek’e çekmektedir. Doğa ve kaliteyi bir araya getiren Belek golf sahaları hem Türkiye’nin hem de dünyanın değerli sahaları arasına girer. Özellikle yaz döneminde milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Belek’te konaklama imkanları da aynı düzeyde yükselişe geçmiştir. Golf sahalarından sonra hizmet sektöründe giderek gelişen Belek, otel hizmetleriyle de oldukça öne çıkar. Birbirinden geniş hizmet seçenekleriyle Belek otelleri tatil beldelerindeki diğer otellere göre daha farklıdır. Yaz döneminde golf profesyonellerinin geldiği, turnuvaların düzenlendiği zamanlarda otel ihtiyacın giderek artması ve kalite bakımında birbirleriyle yarışması nedeniyle kalite çıtası da aynı düzeyde artar.

20.Belek Gece Hayatı

belek gece hayatı

Genellikle otelleriyle ünlü Belek’te akşamları gezilecek yerler ve gece hayatı oteller üzerinde yoğunlaşmıştır. Otellerin düzenlediği konserler, gece etkinlikleri, animasyonlar ve şovlarla oldukça hareketli bir ortam oluşur. Belek merkezinde de kafe, bar ve pub seçenekleri bulunur. Gündüzleri denizin, doğal ve tarihi yerlerin tadını çıkardıktan sonra gün sonunda Belek sokaklarında gezerken istediğiniz mekana oturup keyifli vakit geçirebilirsiniz. Belek’te akşamları ihtiyacınıza göre hareketli ya da daha sakin farklı mekanlar vardır. Daha az hareketli bir ortam istediğinizde buna uygun mekanlar bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.