Arama yapın

Alanya Gezilecek Yerler I Sıralı Liste En Güzel 20 Yer

Alanya Gezilecek Yerler I Sıralı Liste En Güzel 20 Yer
Yasin Akgül
Ülkemizin en turistik noktalarından birisi olan Alanya'nın en güzel 20 yerini sizler için listeledik.
İçerik Başlıkları
    • Damlataş Mağarası
      • Damlataş Mağarası Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Alanya Kalesi
      • Alanya Kalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Kleopatra Plajı
    • Damlataş Plajı
    • Kızılkule
      • Kızılkule Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Alanya Arkeoloji Müzesi
      • Alanya Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Alanya Atatürk Evi ve Müzesi
      • Alanya Atatürk Evi ve Müzesi Ziyaret Saatleri
    • Dim Çayı
    • Korsanlar Mağarası
    • Syedra Antik Kenti
    • Manavgat Şelalesi
      • Manavgat Şelalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Sapadere Kanyonu
      • Sapadere Kanyonu Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Portakal Plajı
    • Avsallar
    • İncekum Plajı
    • Konaklı
    • Alanya Çarşısı
    • Side ve Belek
    • Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi
    • Alanya Seyir Terası
    • Alanya Araç Kiralama

250 tl indirim

Alanya, Antalya’ya bağlı 133 kilometre uzaklıkta bir ilçedir. Turistik yapısı, doğal güzellikleri, tarihi bölgeleri ve Akdeniz’in sakin, temiz deniziyle oldukça meşhur bir konumdur. 290 bin nüfusuyla Antalya’nın en kalabalık ilçelerinden de biridir. Özellikle yaz aylarında ilçeye gelen turistlerle birlikte sayı 2-3 kat artmaktadır. Antalya her zaman plajları, güzel havası ve deniziyle ün kazanmıştır fakat bunların yanında benzersiz bir doğaya ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasından dolayı geniş bir tarihe sahiptir. Alanya ilçesini turistlerin tercih etmesinin önemli bir sebebi mavi bayraklı birbirinden güzel plajlarıdır. Alanya’da tatil yapan yerli yabancı tüm turistler denizin keyfini en güzel şekilde çıkarırlar. Alanya’da denizin dışında ormanla, yeşille ve doğayla buluşmak istenildiğinde gidilebilecek birçok alternatif vardır.

Dim Çayı, Sapadere Kanyonu, Damlataş Mağarası gibi gezilecek yerleri doğayla iç içe olmak isteyen ziyaretçilerin Alanya’da ilk tercihleri olur. Alanya’da her günü gezilecek yerleri ziyaret ederek geçirebilirsiniz gün sonunda ise Alanya’da akşam gezilecek farklı yerler bulunur. Alanya gece hayatıyla da dikkat çekmektedir. Bar, gece kulübü, meyhane, pub veya yemek yiyip içki içebileceğiniz restoranlarıyla renkli ve eğlencelidir. Günün tamamını denizle veya doğa turlarıyla tamamlarken gün sonunda bu şekilde farklı bir eğlence ile tatilinize devam edebilirsiniz.

alanya gezilecek yerler

Alanya’da plaj, doğal yerler, tarihi mekanlar boldur. Verimli bir tatil geçirmenin püf noktalarından biri de gezi rehberinizi hazırlayarak gideceğiniz yerleri önceden belirlemektir. Sizin için Antalya, Alanya tatiliniz için seyahat ve tatil rotası belirleyerek verimli bir gezi rehberi oluşturalım.

Damlataş Mağarası

damlataş mağarası

Damlataş Mağarası şans eseri ortaya çıkarılmış bir yerdir. 1984 yılında vapur iskelesi yapımı sırasında patlatılan mayınlar sonucu ortaya çıkarılmıştır. Mağara içerisinde ilginç ve ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir görünüm bulunmaktadır. Alanya’da gezilecek doğal yerlerin başında gelen popüler bir konum olan Damlataş Mağarası, bunaltıcı Antalya ve Alanya sıcağında serinleme imkanı sunar. Mağara içerisi dışarıdaki havaya göre rahatlatıcı ve serindir. Alanya gezilecek yerler listelerinin üst sıralarında yer alan konumlardan biridir.

Damlataş Mağarası Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Damlataş Mağarası'nı haftanın her günü 09.00 - 21.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Damlataş Mağarası'na giriş ücreti 30 TL'dir.

Alanya Kalesi

alanya kalesi

Şehrin simgesel yapılarından biridir. Antalya ve Alanya ilçesi için turistik anlamda da büyük bir öneme sahiptir. Helenistik dönemde yapılan kale 13. yüzyılda Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat tarafından tekrar düzenlemeye alınıp kaleye dönüştürülmüştür. Kale ile deniz arasındaki mesafe 250 metredir. Oldukça ihtişamlı bir yapıya sahip olan kale 83 kule ve 140 burçtan oluşmaktadır. Kalenin surları Alanya’nın bir diğer önemli yapısı olan Kızılkule’ye kadar uzanmaktadır. Selçuklu Devleti’nin Sinop’tan sonra ikinci büyük tersanesi Alanya Kalesi’nde yer almaktadır. Bu durum hükümdar Alaaddin Keykubat’a “İki Denizin Sultanı” unvanını kazandırmıştır. Kalenin bulunduğu bölge sokaklarda pek çok satıcı yer alır. Tatil alışverişleriniz için buradan hediyelik eşyalar alabilmekte mümkündür.

Alanya Kalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Alanya Kalesi'ni haftanın her günü 08.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Alanya Kalesi'ne giriş ücreti 65 TL'dir. Kalede Müzekart geçerlidir.

Kleopatra Plajı

kleopatra plajı

Damlataş Plajı ve mağarasının hemen karşısındaki kıyıda yer alan bir plajdır. Plajın ilginç ve güzel bir hikayesi bulunmaktadır. Mısır kraliçesi Kleopatra ile Roma İmparatoru Antonius’un burada yüzdüğü söylenmektedir. Adını da bu hikayeden alır. Plaj yarımadaya kadar uzanır ve iri taşlardan oluşan bir de koyu bulunur. Kleopatra Plajı’nda bulunan su oldukça berrak ve sakindir. Alanya’nın gezilecek doğal yerleri arasında turistlerin tercihleri arasında yer alır. Alanya’da tatil yapanların gezilecek yerleri arasında hem doğal güzelliği hem de berrak suyunda yüzebilme imkanı bulunduğu için yer alır. Alanya ilçesinin de en çok bilinen plajları arasındadır. Antalya ve Alanya’ya gelen yerli yabancı turistlerin ilk tercihi Antalya’nın birbirinden güzel plajlarında denize girebilmektir. Gezi rotanızda tatilinizi yaparken denize girip, doğanın tadını rahatça çıkarabilirsiniz.

Damlataş Plajı

damlataş plajı

Alanya’da bulunan mavi bayraklı plajlardan biridir. Kleopatra Plajı’na oldukça yakındır. Damlataş Plajı’nın özelliklerinden biri de ince kumu ve tertemiz berrak deniz suyudur. Alanya’nın denize girmek için en popüler konumlarından biridir. Özellikle yaz aylarında Damlataş Plajı ziyaretçi akınına uğramaktadır. Denizin tadını çıkarmak isteyenler plajın dolup taşmasına neden olur. Plaj çevresinde her türlü ihtiyacınız karşılayacağınız yerler bulunur. Plaja girmek ücretsiz fakat bazı hizmetlerden faydalanmanız için ücret ödemeniz gerekir.

Kızılkule

kızılkule

Alanya Kalesi’nden sonra şehrin önemli simgelerinden biridir. 1226 yılında Alaaddin Keykubat’ın talimatıyla inşa ettirilmiştir. Dışarıdan gelecek saldırılara karşı Alanya limanı, tersanesi ve kalesini korumak amacıyla yaptırılmıştır. Zemin kat dahil toplam beş kattan oluşan Kızılkule sekizgen bir yapıda ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Evliya Çelebi, Kızılkule’den bahsederken sekizgen yapısından ve bir kuşatma sırasında 2 bine yakın asker aldığını söylemiştir. Adının Kızılkule olmasının sebebi kullanılan yapı malzemesinin kırmızı tuğla olmasıdır. Kulenin her katının gezilebilir olması da tercih sebeplerinden biridir. Kulenin son katından şehre baktığınızda tüm Alanya’yı 360 derece bir açıyla izleyebilirsiniz.

Kızılkule Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Kızılkule'yi haftanın her günü 08.30 - 17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Kızılkule'ye giriş ücreti yetişkinler için 30 TL, öğrenciler için 15 TL'dir.

Alanya Arkeoloji Müzesi

alanya arkeoloji müzesi

Antalya şehri doğası ve denizi dışında tarihi, kültürel miraslarıyla da bilinmektedir. Antalya ve Alanya’da fazlaca antik şehir bulunur. Alanya Arkeoloji Müzesi’de bu kültürel ve tarihi mirasın sergilendiği ünlü yerlerden bir tanesidir. Müzede Tunç Çağı, Urartu ve Lidya dönemine ait eserlere yer verilmiştir. Bahçe ve müzede bulunan salon içerisinde eserlerin sergilemesi yapılır. Müzede sergilenen en ünlü eserlerden biri de Herakles Heykeli’dir. 52 cm uzunluğunda bronz bir heykel olan Heraklas Heykeli, müzede ayrı bir salonda sergilenir. Alanya’dan 32 kilometre uzaklıkta Asartepe bölgesinde köylüler tarafından bulunmuştur. Müzede bunun dışında Syedra Antik Kenti’nden getirilen Roma Dönemi’ne ait mozaiklerde sergilenmektedir. Müzede Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait pek çok eser, mezar taşı ve sütun ziyaretçilerin inceleyip görebilmesi için beklemektedir.

Alanya Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Alanya Arkeoloji Müzesi'ni haftanın her günü 08.30 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Alanya Arkeoloji Müzesi'ne giriş ücreti 60 TL'dir. Müzede Müzekart geçerlidir.

Alanya Atatürk Evi ve Müzesi

alanya atatürk evi ve müzesi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya ziyareti sırasında 18 Şubat 1935 yılında kaldığı ev daha sonra Tevfik Azakoğlu’nun Kültür Bakanlığı’na bağışlamasıyla müzeye dönüştürülmüştür. Müze 19. Yüzyıl Türk mimarisini oldukça iyi bir şekilde yansıtmıştır. Müze evin içerisinde 295 adet eser sergilenmektedir. Atatürk’ün şahsi eşyalarının bulunduğu eserler, Alanya ziyaretine ait fotoğraflar, belgeler vb. birçok parça burada sergilenmektedir. Müzenin ikinci katına çıktığınızda bu sefer Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze kadar gelen süreye ait parçaları görebilirsiniz.

Alanya Atatürk Evi ve Müzesi Ziyaret Saatleri

  • Alanya Atatürk Evi ve Müzesi'ni pazartesi günleri dışında 08.30 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Dim Çayı

dim çayı

Toroslardan Akdeniz’e kadar uzanan 60 kilometrelik bir çaydır. Yemyeşil tertemiz doğası, serinletici sularıyla özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilmektedir. Yeşilin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz Alanya’da gezilecek doğal yerler arasında popüler bir konum olan Dim Çayı, piknik yapabileceğiniz, çocuğunuz ve ailenizle huzurlu, keyifli vakit geçirebileceğiniz imkanlar sunar. Çay boyunca oturup bir şeyler yiyip, içebileceğiniz kafe, çay bahçesi ve restoran gibi alternatifler konusunda oldukça zengindir. Bunun dışında yüzme ve 5.5 kilometre uzunluğunda bir parkurda rafting yapabilme imkanı bulabilirsiniz. Doğa yürüyüşü ve safari gibi seçenekleriyle de yapabileceğiniz birçok alternatif etkinlik bulunmaktadır.

Korsanlar Mağarası

korsanlar mağarası

Antalya Alanya’da bulunan Alanya Kalesi’nin bulunduğu yarımadanın altında bir deniz mağarasıdır. Eski dönemlerde korsanların elde ettiği ganimetlerini bu mağarada sakladıklarına inanılır. Mağaraya isterseniz küçük teknelerle girip gezebilir ya da yüzerek mağaranın içini görme fırsatı bulabilirsiniz. Mağaranın tavanı ortalama 78 metre yüksekliğindedir. Mağara içindeki ambiyans ziyaret edenlerin ilginç duygular yaşamasına neden olmaktadır. Antalya merkezden ziyaret etmek istediğinizde oldukça uzak kalır fakat tatilinizi ya da gezinizi Alanya’da yapıyorsanız merkezinden oldukça yakın bir konumdadır. Kızılkule, Alanya Kalesi ve Korsanlar Mağarası’nı birbirine yakınlıkları nedeniyle aynı gün içerisinde gezebilirsiniz.

Syedra Antik Kenti

syedra antik kenti

Antalya’nın ilçelerinde birçok antik kent bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel zenginliğiyle de turistlerin ilgisini çeken Antalya’da gezilecek yerlerden biri de Alanya’da bulunan Syedra Antik Kenti’dir. Alanya merkezden 20 kilometre uzaklıkta bulunan antik kent bulunduğu yüksek konumda doğayla ve manzarayla güzel bir vakit geçirme imkanı sağlamaktadır. Syedra Antik Kenti’nin bulunduğu bölgeyi gezerek kalıntıları inceleyebilirsiniz fakat diğer antik kentlere göre gösterişsiz bir haldedir. Kilikya’nın önemli bir kenti olarak görülen Syedra, 2700 yıllık bir geçmişe sahiptir. Antik Kent bölgesinde birçok anıtsal yapıyla tarih içerisinde bir yolculuğa çıkma hissi vermektedir. Hem tarihi hem de manzarasıyla ve merkeze yakın konumuyla Alanya seyahatinde gidip görülmesi gereken yerlerden biridir.

Manavgat Şelalesi

manavgat şelalesi

Manavgat ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunur. Antalya ve Alanya arasında seyahat ederken gezilecek yerlerden biridir. Manavgat Şelalesi ırmaktan akan suların 3-4 metre yüksekliğindeki falezlerden düşmesiyle oluşur. Alışa gelmiş şelalelerin çoğuna göre yüksekliği azdır fakat Manavgat Irmağını besleyen en büyük kaynaklardan biridir. Şelaleyi ziyaret ettiğinizde çevresindeki ormanlarla ve doğasıyla yeşillikler arasında huzur, sakin bir dinlenme fırsatı sunar. Şelale çevresine kurulan alanlarla birlikte şelaleye gelenlere piknik yapma imkanları sunulmuştur.

Antalya ve Alanya arasında yapacağınız seyahatinizde rotanızdan biraz çıkıp Manavgat Şelalesi’nde dinlenip, rahatlamanız gerekmektedir. Piknik yapmak için hazırlıklı gitmediyseniz de şelale etrafında bulunan restoranlarda doğayla iç içe şekilde yemek yiyebilirsiniz. Antalya ve Alanya arasında gezilecek yerler arasında Perge Antik Kenti, Aspendos Antik Tiyatrosu ve Side Antik Kenti’de bulunur. Seyahat rotanızı ya da kendinize daha sonra yardımcı olabilmek için bir gezi rehberi hazırlıyorsanız Antalya ve Alanya arasında bulunan Side, Belek ve Manavgat gibi konumlarda bulunan birçok gezi noktasından istediğinizi seçip belirleyebilirsiniz.

Manavgat Şelalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Manavgat Şelalesi'ni haftanın her günü 08.00 - 22.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Managat Şelalesi'ni görmek için 20 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

Sapadere Kanyonu

sapadere kanyonu

Sapadere Kanyonu, denizden 15 kilometre uzakta yer alan ilginç yapısıyla, girilebilen küçük doğal havuzlarıyla dikkat çekmektedir. Alanya merkezden 44 kilometre uzaklıkta bulunan Alanya’nın plajlarından, denizlerinden sıkılan doğayla iç içe olmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği noktalardan biridir. Kanyonda 400 metre yüksekliğinde, 750 metre uzunluğunda bir yürüyüş parkurundan ulaşmaktadır. Kanyon içerisinde sıkılmadan gezebileceğiniz birçok alan bulunmaktadır. Kanyon girişinin hemen 300 metre uzağında sizi bir şelale karşılar. Sapadere Kanyonu’na gittiğinizde sakin doğasının tadını çıkarmanın dışında, şelaleden akan ve oluşan doğal havuzlar yüzebilir, restoranlarda yemek yiyebilir, kafelerde çay kahve keyfi yapabilirsiniz. Sapadere Kanyonu’na giderek tamamen doğanın tadını sonuna kadar çıkarma imkanı bulacağınızdan şüphe yok. Alanya’da tatil yapmayı planladığınızda deniz, kum, güneş üçlüsünden dışarı çıkıp farklı bir deneyim aradığınızda düşünmeniz gereken bir konum.

Sapadere Kanyonu Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Sapadere Kanyonu'nu haftanın her günü 08.30 - 18.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Sapadere Kanyonu'na giriş ücreti 30 TL'dir.

Portakal Plajı

portakal plajı

Alanya’nın mavi bayraklı plajlarından biridir. Alanya’nın Oba ve Tosmur semtlerinin önünde 1 kilometre uzunluğunda su sporları yapmak için sıkça tercih edilen plajlardan biridir. Rüzgar sörfçülerinin en uğrak noktalarından biri Alanya’da Portakal Plajı’dır. Kıyısında koylar ve kayalıklar bulunur. Plajın etrafında ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz her türlü büyük küçük dükkanlar yer alır. Yürüme ve bisiklet yolları, spor yapabilmek için özel bölgelere ve oturup keyif yapabileceğiniz alanlar Portakal Plajı’nda bulunmaktadır.

Avsallar

avsallar

Alanya’nın 20 kilometre uzağında bulunan önemli bir turizm kasabasıdır. Avsallar’da kasabasında bulunan oteller, gezilecek yerler ve plajı nedeniyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar. Alanya’nın turistler tarafından en çok tercih edilen bölgesidir. Avsallar’da denize bakan bölümde yüzmeye elverişli sahilleri arkanızı döndüğünüzde yerel halkı ve keyifle gezebileceğiniz çarşıları sizi karşılar. Küçük bir bölge olmasına rağmen turistlerin sıkça tercih etme sebepleri konaklama seçeneklerinin fazlalığı, kasabanın içindeki sakinlik ve sahilidir. Avsallar’da İncekum sahili ve devamı olan Fuğla sahili altın sarısı kumlarıyla meşhurdur. Sakin berrak denizi ve altın sarısı kumlarında yüzmek isteyen turistler her yıl Avsallar’a tatil yapmaya gelir. Avsallar’ın Alanya’da gezilecek yerlerin tamamına yakınlığı sebebiyle değişiklik yapmak istediğinizde gitmek istediğinizi yere kolaylıkla seyahat edebilirsiniz.

İncekum Plajı

incekum plajı

Alanya Avsallar’da bulunan İncekum Plajı, bölgeye gelen turistlerin neredeyse ilk tercihlerinden biridir. Sığ denizi, ince kumları ve sapsarı görüntüsü nedeniyle ziyaretçileri tarafından çok beğenilir. Çam ağaçları ormanlarıyla denizin kesiştiği yerde bulunması nedeniyle ayrı bir doğal güzellikte oluşturmaktadır. Sığ olması ve derinlik seviyesinin aniden değişmemesi nedeniyle çocuklu ailelerin tercih etmesine neden olmaktadır. İncekum Plajı’nın bağlı olduğu mesire alanında bir de İncekum Orman Kampı yer alır. Burada kamp faaliyetlerinin tamamı, piknik, doğa yürüyüşleri gibi etkinliklerin tamamını yapabilirsiniz. Alanya Avsallar’da bulunan İncekum Plajı özellikle aileler için farklı etkinliklerin bulunduğu çocukların da keyifli vakit geçirebileceği bir konumdur. Alanya’da Avsallar bölgesi veya yakınında kalmaya karar verirseniz İncekum Plajı’na gelmeyi unutmayın.

Konaklı

alanya konaklı

Alanya’ya bağlı Akdeniz kıyısında 29 bin nüfuslu bir mahalledir. Antalya ile 125 kilometre, Alanya ile 20 kilometre uzaklıktadır. Alanya’nın diğer mahalleleri gibi turistik ve sakin bir yapısı bulunur. Konaklı’da yapılacak en iyi aktivite de kumsalının ve denizinin tadını çıkarmaktır. Konaklı Plajı, yer yer kumsallardan oluşsa da büyük bir kısmı kayalıklardan oluşur. Plajda bir de deniz atlayarak girme isteyenler için iskele bulunur. Konaklı Plajı’nda denize kayalıklardan ya da iskeleden atlamak en meşhur eğlence şekillerinden biridir. Plaj genel olarak kayalıklı alanlardan oluştuğu için çocuklu ailelerin pek tercih ettiği bir plaj değildir.

Plaj boyunca hem ücretli hem de ücretsiz alanlar yer almaktadır. Yine restoran, kafe gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek mekanda bulunur. Antalya Konaklı’da gezilecek yerler arasında en iyi etkinlikte plajının tadını çıkarmaktır.

Alanya Çarşısı

alanya çarşısı

Tatil beldelerine gidildiğinde ihtiyacımıza göre eşyalar, hediyelik eşyalar ve anı olması için yöresel eşyalar almak bir gelenektir. Alanya Çarşısı gezilecek yerler bakımından geniş seçenek imkanı sunar. Yerli ve yabancı turistler Alanya’ya gittiğinde her türlü ihtiyaçları için çarşıya uğramayı ihmal etmezler. Dükkanlarla çevrili çarşıda hem alışveriş yapabileceğiniz hem de çarşı boyunca uzanan kafe ve restoranlarda vakit geçirebileceğiniz seçenekler bulunur. Alanya’nın hareketli geçen gece hayatı Alanya çarşısına da yansır. Akşamları yürüyüş yapabileceğiniz, oturup bir şeyler içebileceğiniz Alanya çarşısı akşamları hareketli geçmektedir. Alanya’da ziyaretçilerin çoğunluğunun konaklama yerlerine yakın olması nedeniyle de hem gündüz hem de akşam kalabalık ve canlıdır.

Side ve Belek

side

Antalya ve Alanya arasında gezilecek yerler için Side-Belek ikilisine uğramanız gerekir. Antalya-Alanya arasında bir seyahat rotası belirlediğinizde karşınıza gezilecek birçok yer çıkmaktadır. Rotanızın hemen üstünde Side ve Belek bulunur. Side merkezini gezebilir Akdeniz’in hemen kıyısında bulunan şehrin doğal güzelliklerini, tarihi bölgelerini gezme fırsatı bulabilirsiniz. Kentin en turistik ve özel bölgesi Side Antik Kenti’dir. Her yıl birçok turistin geldiği Side merkezinde deniz, kum ve güneşin tadını çıkaran insanlar doğa ve tarihle buluşmak istediklerinde Side Antik Kenti’ni ziyaret etmek isterler. Side gezilecek yerler bakımında Antalya’nın en zengin bölgeleri arasındadır. Apollon Tapınağı, Titreyen Göl, Köprülü Kanyon, Side Antik Tiyatrosu gibi bölgeler deniz ve kumsalın dışında doğa ve tarihin birleştiği değerli konumlardır.

Belek, Antalya merkezden Alanya’ya doğru yola çıktığınızda uğramayı isteyeceğiniz ilk duraktır. Turistik olarak da oldukça zengin olan bölge otelleri, golf sahaları ve spor merkezleriyle ünlüdür. Bölgeye golf sahalarının yapılmasıyla birlikte ani bir yükselişe geçen Belek, kısa sürede günümüzdeki halini almıştır. Bölge hizmet sektöründe çok kısa sürede geliştiği için Antalya-Alanya rotanızda birkaç gününüzü burada geçirmek isterseniz kaliteli bir hizmet alabilirsiniz. Belek’te gezilecek yerler arasında Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu, Aspendos Köprüsü, Dinler Bahçesi, Belek Saat Kulesi ve plajları gibi birçok seçeneğiniz bulunur.

Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi

ömürlü kemal beyatlı kültür evi

Alanya’ya özgü evleri ilçeye gelen ziyaretçilerin görebilmesi için Alanya Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Ömürlü Kemal Atlı Kültür Evi, Alanya’nın Hisar içi mahallesindedir. Eski hali ve ambiyansı bozulmadan restore edilen binanın tahtadan pencere ve kapıları, eski tip hazırlanmış mobilyalarıyla dönemi oldukça iyi yansıtmıştır. Hisar içi mahallesine gittiğinizde Âşıklar Mağarası ve şehrin sembolü Alanya Kalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Alanya Seyir Terası

alanya seyir terası

Alanya Belediyesi’ne ait bir işletme alanıdır. Alanya Seyir Terası sadece bir manzara noktası değildir. Seyir terasının bulunduğu bölgede yapılacak birçok etkinlik ve aktivite bulunur. Alanya Seyir Terası’nda piknik yapabilmek ve dinlenebilmek için pek çok alan vardır. Yerel halk tarafından özellikle hafta sonları piknik yapmak ve ilçe atmosferinden uzaklaşıp dinlenme imkânı bulmak için kullanılır. İlçeye gelen turistler haftanın her günü Alanya Seyir Terası’na gelerek ilçeye 360 derece bakarak güzel manzaranın tadını çıkarmaya çalışır. Seyir terasında şehri incelemeye başladığınızda bir tarafta doğal güzellikleri, ormanı görürken diğer tarafta şehre boydan boya uzanan altın sarısı kumları ve sakin denizi görürsünüz.

Alanya Araç Kiralama

Antalya rent a car firmaları, Miniyol'da yerel ve global firmalar olarak filtrelenmektedir. Bölgenin en güvenilir ve en uygun fiyatlı firmalarını kolaylıkla miniyol.com'da bulabilirsiniz ve size en uygun Antalya kiralık arabayı kolaylıkla kiralayabilirsiniz.  Antalya Garenta araç kiralamaSixt araç kiralama AntalyaAntalya Europecar, Avec, Çizgi gibi araç kiralama firmaları Antalya'da bulunan en büyük rent a car firmalarından bazılarıdır. 

Miniyol sayesinde Antalya'daki tüm araç kiralama firmalarını tek tuşla karşılaştırıp kıyaslamak için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.