Arama yapın

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi
Sinan Daşpınar
İstanbul Oyuncak Müzesi hakkında merak ettiğiniz her şeyi Türkiye’nin yeni araç kiralama platformu Miniyol olarak sizler için derledik.
İçerik Başlıkları
    • Sunay Akın Kimdir?
    • İstanbul Oyuncak Müzesi Sanal Tur
    • İstanbul Oyuncak Müzesi Nerede?
    • İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş Ücreti 2022
    • İstanbul Oyuncak Müzesi Nasıl Gidilir?
      • Araç Kiralama Yaparak Ulaşım
      • Otobüs ile Ulaşım
      • Metro ile Ulaşım
İstanbul Oyuncak Müzesi hakkında merak ettiğiniz her şeyi Türkiye’nin yeni araç kiralama platformu Miniyol olarak sizler için derledik. İstanbul Oyuncak Müzesi hakkında bilgi alabileceğiniz, İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu kim? Giriş ücreti ve sanal tur hakkında birçok bilgiye yazımızda ulaşabileceksiniz. Haydi, İstanbul Oyuncak Müzesi’ni keşfetmeye.
İstanbul Oyuncak Müzesi İstanbul’da bulunan ilginç müzelerden birisidir. 2005 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Sunay Akın ve Belgin Akın tarafından kurulmuş bir müzedir. 
 
Oyuncak Müzesi İstanbul’un Göztepe semtinde tarihi bir köşkte kurulmuştur. Müzede Sunay Akın’ın 20 yıl boyunca 40’tan fazla ülkeden satın aldığı oyuncaklardan oluşturulmuştur. Müzenin dekoru ise sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan yapmıştır. Müze’nin bir şair tarafından açılması ve tasarımının sahne tasarımcısı tarafından yapılmış olmasından dolayı dünyada ilktir.

Oyuncak Müzesi Atlı Asker
İstanbul Oyuncak Müzesi’nde 1700’lü yıllardan günümüze birçok oyuncak örneği bulunmaktadır. Oyuncak Müzesi’nde dünya tarihi eğlenceli bir şekilde anlatılmaya çalışılmıştır. Akılda kalıcı öğrenme şekilleri ile müzede bilgiye doyacaksınız. Örnek olarak Ay’a ulaşma çabası, tren oyuncakları bölümünde sanayi devrimi gibi birçok olay oyuncaklarla anlatılmaya çalışılmış. 
 
Müze içerisinde her kuşağı yansıtan oyuncaklar bulunmaktadır. Ailenizle gittiğinizde 7-70’e herkesi yansıtan oyuncaklar müze içerisinde yer alıyor. 3 kuşak müzede çok keyifli zaman geçireceksiniz. Tıpkı bir zaman makinesinde gibi hissedeceksiniz. Hatıralara dalacaksınız. Çocukluğunuzdan kalan anılar belirecek gözlerinizin önünde. Kim bilir belki müzede yer alan oyuncaklardan birine sizde sahiptiniz. O an bunları hatırlayacaksınız. 
 
İstanbul Oyuncak Müzesi dünyadaki önemli oyuncak müzeleri arasında yerini almayı başarmış bir oyuncak müzesidir. 2012 yılının Kasım ayında dünyada bir ilk olan ve İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından gerçekleştirilen TOYCO-2012 İstanbul (Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri) buluşması ilk kez Türkiye’de gerçekleşmiştir. Böylece İstanbul Oyuncak Müzesi dünyada çocuk ve oyuncak müzesi birliği konusunda öncü olarak İstanbul’a “Oyuncak Müzelerinin Başkenti” unvanını kazandırmıştır. 
 
İstanbul Oyuncak Müzesi ülkemizde kurulan oyuncak müzelerini de öncülük etmeyi başarmıştır. 
  • 2011 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya Oyuncak Müzesi
  • 2013 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi
  • 2015 yılında Ataşehir Belediyesi tarafından Düştepe Oyun Müzesi
  • 2017 yılında Kartal Belediyesi tarafından Kartal Masal Müzesi
  • 2017 yılında Samsun Canik Belediyesi tarafından Canik Oyuncak Müzesi
Kurulan bu oyun ve oyuncak müzelerinin danışmanlığını ve küratörlüğünü Sunay Akın yapmıştır. 

Sunay Akın Kimdir?

Sunay Akın

Sunay Akın 12 Eylül 1962 yılında Trabzon’da doğmuş Şair, yazar, gazeteci, tiyatro oyuncusu, araştırmacıdır. Sunay Akın’ın daha iyi bir eğitim görebilmesi için Sunay Akın 10 yaşındayken İstanbul’a gelirler. Lise öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Fiziki Coğrafya Bölümünden mezun oldu. İlk şiirlerini yazmaya yedi yaşında yazmaya başlayan Sunay Akın İlk şiir kitabını 1989 yılında “Makiler” adıyla yayınlar. Bu kitabı takiben "Antik Acılar", "Kaza Süsü", "62 Tavşanı kitapları takip eder. 1989 yılında “Yeni Yaprak” şiir dergisini 1990 yılında “Olmaz” şiir dergisini çıkarır.
 
Şiir kitapları ile ödüller kazanmaya ve üniversitelerde ders vermeye devam ederken Tek kişilik oyunlar hazırlayıp oynamaya başlar. “İki Kitap Bir Heves” adı altında gösteriler düzenlemeye devam ediyor. 
 
23 Nisan 2005 yılında büyük hayalini kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi” projesini hayata geçirir. Sunay Akın, TV ve radyo kanallarında farklı programlar hazırlayıp sundu.

Oyuncak Müzesi II. Dünya Savaşı Tayyare Oyuncağı

İstanbul Oyuncak Müzesi Sanal Tur

Müzeye gitmeye vaktini yok fakat müzeyi çok merak ediyorsunuz. İstanbul Oyuncak Müzesi’ni gezmenin çok basit yolu var hem de bir tıkla.  İstanbul oyuncak müzesi sanal gezi yapmak için tıklayınız. 
 
Bu kadar basit! İşte Miniyol’dan araç kiralama yapmakta bu kadar basit Miniyol telefon uygulaması veya miniyol.com üzerinden anında araç kiralama işlemi yapabiliyorsunuz.

Miniyol uygulamasını Google Play üzerinden indirmek için tıklayınız.
Miniyol uygulamasını App Store üzerinden indirmek için tıklayınız. 

Oyuncak Müzesi Yaralı Asker II

İstanbul Oyuncak Müzesi Nerede?

İstanbul Oyuncak Müzesi Ömerpaşa Caddesi Dr. Zeki Zeren Sokağı, No: 17 Göztepe adresinde bulunan eski bir köşkte bulunmaktadır. 

İstanbul Oyuncak Müzesi Giriş Ücreti 2022         

Tam: 40 TL
 
İndirimli: 25 TL (3 yaş ve üzeri çocuklar, öğrenciler, öğretmenler, öğretim görevlileri, 65 yaş ve üstü)
 
Ücretsiz: Engelliler, 3 yaş altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri, kokartlı rehber ve basın mensupları.
 
10 kişi ve üzerindeki grup ziyaretlerinde, etkinliklere katılımda müzemizi önceden arayıp rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Oyuncak Tren

İstanbul Oyuncak Müzesi Nasıl Gidilir?

Araç Kiralama Yaparak Ulaşım

İstanbul Oyuncak Müzesi’ne araba kiralama yaparak gidebilirsiniz. Miniyol üzerinden anında araç kiralayabilirsiniz ve istediğiniz lokasyondan istediğiniz tarihte aracınızı kiralayarak İstanbul Oyuncak Müzesi’ne gidebilirsiniz. 
 
İstanbul Oyuncak Müzesi yol haritası için tıklayınız.

Otobüs ile Ulaşım

10B, 10S, 14Ç, 17, 17L, 19F, 19M, 19S numaralı otobüslerle "Göztepe", GZ1, GZ2 numaralı otobüslerle "Tütüncü Mehmet Efendi Camii", ER1, ER2 numaralı otobüslerle gelinebilir. 

Metro ile Ulaşım

Erenköy durağında inerek yaklaşık 10 dakikalık yürüme mesafesinden sonra müzeye ulaşabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.